Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Mina Lupeni va fi sprijinită după inundaţiile din subteran; se caută soluţii şi pentru plăţile restante'

gov.ro
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, la Petroşani, că se află în pregătire un proiect de hotărâre de guvern prin care să fie sprijinită Mina Lupeni, din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH), în condiţiile în care activitatea acesteia a fost oprită timp de mai multe săptămâni din cauza inundaţiilor din Valea Jiului, potrivit Agerpres.

De asemenea, prim-ministrul a dat asigurări că se caută soluţiile legale pentru achitarea unor drepturi restante ale minerilor.

"Am discutat acest subiect. Sunt două teme pe care le-am discutat. Alocarea unei despăgubiri ca urmare a inundării Minei Lupeni, care şi-a încetat activitatea o perioadă. Prefectul pregăteşte un proiect de hotărâre de guvern (...) intenţionăm să sprijinim şi CEH, în condiţiile legii, pentru a primi această despăgubire. De asemenea, ministrul Economiei va găsi o soluţie pentru a se face plăţile restante", a spus Ludovic Orban.

Citește și: Dialog cu scântei între Marius Tucă și Raed Arafat: ‘De ce să nu-l cunoști, când le știi pe toate?’, ‘Nu ești omul implicat direct, ca și profesionist’

Activitatea de producţie a Minei Lupeni, din Valea Jiului, s-a oprit din 26 iunie, după ce o parte din galerii au fost inundate de viitura care s-a produs pe râul Jiul de Vest în urma ploilor torenţiale din zonă.

Pe de altă parte, sindicatele minerilor şi energeticienilor din cadrul CEH au solicitat, în mai multe rânduri, plata tichetelor de masă şi decontarea transportului angajaţilor la locul de muncă. Aceste drepturi cuprinse în contractul colectiv de muncă nu au mai fost plătite de patru luni de zile, valoarea cumulată a acestora fiind estimată de sindicate la peste 2.000 de lei pentru fiecare angajat.

Premierul Ludovic Orban şi mai mulţi membri ai Cabinetului s-au aflat joi în Valea Jiului unde au luat parte la manifestările dedicate Zilei Minerului şi la inaugurarea Muzeului Mineritului din Petroşani, reabilitat în baza unui proiect cu finanţare europeană în valoare de un milion de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.