Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban o SOMEAZĂ pe Viorica Dăncilă: Trebuie să o retragă pe Rovana Plumb! Vine un eșec major!

Inquam Photos/ Octav Ganea
Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îi cere premierului Viorica Dăncilă să retragă candidatul pentu funcţia de comisar european, întrucât nu are şanse să treacă de votul comisiei de spcialitate. "Suntem în ceasul al 12-lea, încă poate fi evitată ruşinea ca un candidat român pentru funcţia de comisar european să fie respins de Parlamentul European. O somez pe Dăncilă să ia această decizie, iar în cazul în care nu va lua această decizie să ştie că va purta, Dăncilă, în calitate de preşedinte al PSD şi de premier, singură răspunderea acestui eşec major în desemnarea comisarului european care să reprezinte România", afirmă Orban.

Citește și: SURSE Grupul Social Liberal ia viteză în Camera Deputaților

"Revin din nou cu o somaţie adresată încă-premierului Dăncilă să retragă candidatul pentru funcţia de comisar european. Şansele candidatului propus în mod ilegal de premierul Dăncilă, împotriva prevederilor Legii 373, este un candidat care nu are şanse să treacă de votul comisiei de specialitate. Acest lucru este evident pentru orice om care cunoaşte cât de cât poziţionarea grupurilor politice la nivelul Parlamentului European şi mai ales exigenţele care există la nivelul Uniunii Europene, la nivelul Parlamentului European privitor la criteriile de integritate şi de competenţă necesare pentru validarea candidaturii unui comisar european", a afirmat, luni, Ludovic Orban, informează News.ro.

El a spus că, în cazul unui eşec, răspunderea va fi a Vioricăi Dăncilă.

"Suntem în ceasul al 12-lea, încă poate fi evitată ruşinea ca un candidat român pentru funcţia de comisar european să fie respins de Parlamentul European. O somez pe Dăncilă să ia această decizie, iar în cazul în care nu va lua această decizie să ştie că va purta, Dăncilă, în calitate de preşedinte al PSD şi de premier, singură răspunderea acestui eşec major în desemnarea comisarului european care să reprezinte România", a mai spus Orban.

Rovana Plumb, propusă comisar european pentru Transporturi, căreia, ca şi altor nominalizaţi pentru noua Comisie europeană, Comisia juridică din PE i-a cerut explicaţii suplimentare privind declaraţia de avere, va fi audiată în 2 octombrie la ora 10 în comisia de specialitate a Parlamentului European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.