Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Obiectivul este de a aduce educația la situaţia care exista în urmă cu 15-20 de ani

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a afirmat, cu ocazia unei vizite de lucru efectuate vineri în Dâmboviţa, că trebuie să fie refăcut învăţământul tehnic şi profesional, deoarece „meseria e brăţară de aur”.

Citește și: Olanda se opune ca România să intre în Schengen, dar cere o 'minizonă Schengen', pentru că tot mai mulți migranți o preferă

„Obiectivul nostru este şi acela de a aduce sistemul de educaţie din România la situaţia care exista în urmă cu 15-20 de ani. Din păcate, în urmă cu aproximativ 15 ani de zile, a fost pus pe butuci învăţământul tehnic şi profesional. Trebuie să refacem acest învăţământ tehnic şi profesional, meseria e brăţară de aur. Un om care parcurge un liceu tehnologic, o şcoală profesională, dobândeşte o meserie şi îşi poate găsi un loc de muncă bine plătit. De asemenea, poate să evolueze ulterior în carieră”, a declarat Ludovic Orban la Prefectura din Dâmboviţa, unde a fost semnat contractul prelabil cu reprezentanţii Companiei de apă, informează News.ro.

Şeful Executivului a mai spus că cifra de şcolarizare trebuie să fie raportată şi în concordanţă cu obiectivele economice şi cu cererile pieţei muncii.

„Refacerea învăţământului tehnic, profesional, este un proiect de căpătâi al Guvernului pe care îl conduc. De asemenea, creşterea locurilor în facultăţile tehnice reprezintă un alt obiectiv şi dimensionarea cifrei de şcolarizare în concordanţă cu obiectivele economice şi cu cererile pieţei muncii pe care le avem”, a spus Ludovic Orban.

Premierul are vineri o vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa, fiind însoţit şi de ministrul Economiei Virgil Popescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.