Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: Persoanele aflate în localități carantinate vor putea să voteze, fără a fi nevoie de o declarație pe propria răspundere

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că persoanele aflate în localități carantinate se pot prezenta duminică la vot pentru a-și exercita dreptul, fără a fi nevoie de o declarație pe propria răspundere.

„Este o diferență între o localitate carantină și persoane care se află în carantină. Deci în localitățile carantinate cetățenii se vor putea deplasa să-și exercite dreptul de vot liber, fără niciun fel de restricție și fără a fi nevoie să dea o declarație că se duc la vot”, a spus premierul.

Întrebat dacă cei care se află într-o localitate carantinată pot ieși într-o altă localitate, premierul a precizat: „Conform legii, un cetățean poate să voteze în cadrul circumscripției: județul sau municipiul București. Dacă este carantinat în alt județ nu poate să voteze, pentru că votul s-ar cuantifica în altă circumscripție electorală. Dacă este carantinat într-o altă localitate din cadrul circumscripției electorale poate să voteze, pentru că votează în cadrul circumscripției”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.