Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban: 'Cine pălăria mea este premierul care a aprobat în urmă cu o lună și jumătate ordonanța 119, aflată astăzi în vigoare? Nu cumva Ciucă?'

Ludovic Orban

Fostul premier al României, actual lider al partidului Forța Dreptei, critică atitudiea lui Nicolae Ciucă în privința ordonanței 119. Orban compară poziționarea actualului premier cu cea a lui Victor Ponta în cazul Roșia Montană și, în final, îi cere demisia din fruntea Guvernului.

„Ponta reloaded

Întrebat la Mioveni despre cum vor fi calculate facturile, pe baza consumului curent sau și pe baza consumului din trecut, premierul Ciucă a răspuns: „Noi susținem ca această analiză să se realizeze față de consumul curent. Este foarte dificil să facem referire la consumul de anul trecut iar să ne ducem pe o prioadă și mai mare, cu doi, trei ani în urmă nu facem altceva decât să îngeunăm și să ducem totul într-o birocrație de unde probabil vom ieși destul de greu.”

Ce frumos le zice Ciucă (al lor, nu al nostru). Ca din cărți. Parcă ar fi citit amendamentele noastre. Dar cine pălăria mea este premierul care a aprobat în urmă cu o lună și jumătate ordonanța 119, aflată astăzi în vigoare? Nu cumva Ciucă? Cum să ai atâta tupeu ca în OUG să aprobi una și astăzi să susții contrariul? Ca în calitate de premier să aprobi o formă a ordonanței, iar în calitate de senator să votezi altceva? Ce altă dovadă ne mai trebuie pentru a înțelege că Ciucă este omul nepotrivit în locul nepotrivit?

Dar nici măcar în această privință, Ciucă nu este original. Nu face decât să îl plagieze pe Ponta, care, la Legea pentru Roșia Montana, ca premier a fost pentru, dar ca deputat a fost contra. Este timpul ca plagiatorul plagiatorului să îl plagieze și în ultimul său gest: demisia!”, a fost precizarea lui Ludovic Orban, pe pagina sa de Facebook.

Context

Premierul Nicolae Ciucă a fost întrebat dacă facturile vor fi calculate în funcţie de consumul curent sau în funcţie de consumul de anul trecut.

Şeful Executivului a menţionat că au discutat şi au analizat acest aspect, inclusiv în coaliţie. ”Noi susţinem ca această analiză să se realizeze faţă de consumul curent. Este foarte dificil să facem referire la consumul de anul trecut, iar să ne ducem pe o perioadă şi mai mare, cu doi-trei ani în urmă, nu facem altceva decât să îngreunăm şi să ducem totul într-o birocraţie de unde probabil vom ieşi destul de greu”, a precizat Ciucă, potrivit News.ro.

El a precizat că îşi doreşte ”să găsim calea cea mai simplă şi cea mai eficientă, în primul rând, pentru cetăţean, pentru consumator şi, în al doilea rând, pentru instituţiile care gestionează acest aspect”.

Despre planul de reducere a risipei de energie, premierul a spus că există un astfel de plan, la nivelul Guvernului.

”În urmă cu o săptămână, la şedinţa de guvern de săptămâna trecută, am cerut fiecărui minister să prezinte planul de reducere a consumului la energie electrică. Deci, dacă doriţi, la fiecare minister găsim acest plan”, a spus Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.