Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, prima reacție după recordul COVID-19: 'Am convingerea că aceste măsuri vor genera efecte și vom opri răspândirea virusului'

Inquam Photos / Octav Ganea
Ludovic Orban

România înregistrează un nou record de de persoane infectate SARS – CoV - 2 în ultima zi: 4.848. Sunt 69 decese, iar în terapie intensivă se află 766 de bolnavi. Premierul Ludovic Orban a avut o primă reacție:

„Trebuie respectată măsura cu obligativitatea portului măștii în spațiile deschise și închise. Învățământul a trecut online și aici se reduce și interacțiunea dintre elevi și profesori. De asemenea, am luat decizia de închidere a unor activități unde există un risc de răspândire al virusului: restaurante, cafenele, cinematografe, teatre. Eu am convingerea că aceste măsuri vor genera efecte și vom opri răspândirea virusului”, a spus Ludovic Orban.

„Opinia pe care o avem şi evaluările pe care le avem sunt acelea că ritmul de creştere a numărului de persoane infectate se va reduce. Noi, în general, analizăm datele la săptămână, nu analizăm de la zi la zi, pentru că nu există o anumită ritmicitate în ceea ce priveşte prezentarea de către DSP-uri a rapoartelor (...). Urmărim cu mare atenţie evoluţia în fiecare judeţ, în fiecare localitate şi dispunem toate măsurile pe care le-am gândit pentru a reduce riscul de răspândire”, a mai spus Orban.

OFICIAL - Câte teste pentru coronavirus au fost prelucrate în România, în ziua noului RECORD de cazuri


Prim-ministrul a adăugat că Guvernul are în vedere derularea unei noi proceduri de licitaţie pentru achiziţia de măşti de protecţie destinate persoanelor din categoriile defavorizate.

În ceea ce priveşte organizarea alegerilor parlamentare la data stabilită, Ludovic Orban a reiterat faptul acestea "nu reprezintă un risc suplimentar de răspândire a virusului", dacă se respectă măsurile şi regulile impuse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.