Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban proclamă victoria certă a PNL: 'Suntem peste PSD, avem 30%'

Inquam Photos / George Calin
ludovic orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, luni, că ultimele sondaje situează partidul pe care îl conduce la 27-30% din opţiunile alegătorilor, aproape dublu faţă de procentele înregistrate după pierderea alegerilor parlamentare din 2016 potrivit Agerpres.

"PNL, după alegerile din decembrie (2016 - n.r.), parlamentare, când am pierdut alegerile, pe cercetările sociologice, în sondajele din ianuarie-februarie-martie, era pe la 16-17%. Astăzi, PNL este umăr la umăr, chiar peste PSD în cercetările sociologice, cu scoruri semnificative, între 27 şi 30%. (...), iar trendul PNL este în continuare un trend crescător, iar trendul PSD este descrescător", a precizat Ludovic Orban în cadrul unei emisiuni la televiziunea publică.

Liderul liberal a subliniat însă faptul că procentele date de sondaje sunt relative şi pot suferi modificări.

"Cifrele care sunt prezentate în sondaje sunt nişte cifre care sunt relative. Ele exprimă, într-un moment, care e opţiunea. (...) Aproape jumătate dintre alegătorii partidelor sunt ceea ce se numesc electori volatili. Adică oameni care nu sunt hotărâţi sută la sută să voteze cu partidul, oameni care pot să-şi schimbe opţiunea şi care chiar îşi schimbă opţiunea în funcţie de evoluţiile dintr-o săptămână-două pe care le are un partid sau altul", a declarat Ludovic Orban.

Citește și: Ecaterina Andronescu, NIMICITĂ de vloggerul care face ravagii în rândurile adolescenților din România: 'A creat fabrici de diplome'

El a mai afirmat că actuala poziţionare din sondaje se datorează faptului că PNL a făcut o opoziţie fermă şi competentă.

"Gândiţi-vă că avem 35 de sesizări la Curtea Constituţională care au fost încununate de succes şi am reuşit oprirea intrării în vigoare a unor prevederi legale care ar fi avut efecte şi consecinţe foarte proaste asupra vieţii de zi cu zi a românilor", a menţionat Orban.

Preşedintele PNL a adăugat că, potrivit aceloraşi cercetări sociologice, românii sunt preocupaţi în primul rând de mersul economiei, pe locul doi fiind sănătatea şi pe locul trei educaţia

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.