Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban provoacă CUTREMUR în Sănătate: ia în calcul DESFIINȚAREA examenului de rezidențiat

Facebook
orban ludovic

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a explicat că a discutat cu mai mulți specialiști din sănătate și, la acest moment, nu vede utilitatea examenului de rezidențiat pentru medici. El a spus că în acest an vor fi finalizate procedurile și se va mări numărul de locuri, dar în viitor trebuie analizat dacă se menține sau nu examenul de rezidențiat.

Citește și: SONDAJ PNL: Lupte grele pentru turul II la alegerile prezidențiale / SURSE

“Este un deficit de medici, atât medicii în spital cât și medicii de familie, și mi se pare profund nedrept ca tinerii care au învățat, au terminat facultate și au dat examene să nu poată să-și profeseze meseria pentru care s-au pregătit din cauza incompetenței guvernului. Vom finaliza cât mai repede procedurile pentru darea examenului, și chiar vom mări numărul de locuri să permitem unui număr cât mai mare de absolvenți de medicină să-și dea examenul.

Am discutat cu specialiști în rezidențiat și mi se pare un examen discutabil asupra căruia ar trebui să vedem dacă mai este sau nu mai este necesar fiindcă nu mi se pare normal ca după ce ai absolvit o facultate, ți-ai dat examenele, mai trebuie să mai dai încă un examen ca să trebuiască să-ți profesezi meseria pentru care te-ai pregătit.

Eu nu înțeleg de ce nu s-a organizat până acum (…) putea să semneze cineva, un secretar de stat. Noi până la învestire nu putem să intervenim”, a declarat Ludovic Orban, la Medika TV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.