Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, reacție la acuzațiile că a pus presiune pe un membru CNA: 'Cine spune așa ceva e dus cu capul'

ludovic orban

Doi membri ai Consiliului Național al Audiovizualului (CNA), Radu Călin Cristea și Radu Herjeu, l-au acuzat pe președintele PNL, Ludovic Orban, că a pus presiune pe colegul lor din CNA Valentin Jucan, propus de liberali în Consiliu. Acuzațiile se bazează pe afirmațiile făcute de purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă, la Realitatea TV. Dancă a dezvăluit că Orban l-a sunat pe Jucan, iar acesta din urmă a demisionat.

Vezi și: Sfatul psihologilor: Copiii ar trebui puși la muncă. Treburi casnice în funcție de vârstă

Contactat de STIRIPESURSE.RO, Ludovic Orban a declarat că l-a sunat pe Jucan pentru a lămuri o acuzație lansată de Rareș Bogdan, nu pentru a pune presiune pe membrul CNA. De altfel, Jucan a demisionat din alte motive, iar decizia a fost luată înainte de discuția cu Orban.

„Eu nu am intervenit la niciun CNA. Povestea e simplă. Rareș Bogdan a atacat PNL-ul și pe mine într-o emisiune, că reprezentantul PNL a votat sancționarea lui cu 20.000 de lei. Teoretic, PNL are doi reprezentanți în CNA: pe Buda, care a fost pus de Tăriceanu, la propunerea lui Silaghi, care nu are nicio treabă cu PNL, care e de fapt ALDE, și Jucan, care a fost pus de PD și care normal acum reprezintă PNL. L-am sunat doar ca să-l întreb cum a votat, dacă e adevărat că a votat pentru amendă. Încă din prima parte a discuției, Jucam mi-a spus că i se termină mandatul și că, deși i se termină peste o lună, el își dă demisia mai devreme pentru că are o situație de incompatibilitate pe care trebuie să și-o rezolve. Adică el în ziua în care am vorbit își dădea demisia. M-a anunțat înainte de a discuta că își dă demisia. E o aberație că am făcut presiuni pe CNA. Noaptea minții... cine spune așa ceva e dus cu capul”, a declarat Ludovic Orban.

Vezi și: Sfaturi de neratat pentru sezonul rece: Metode prin care poţi păstra locuinţa încălzită cât mai mult timp

Predintele PNL afirmă că a vorbit cu Jucan despre votul dat în cazul sancționării Realitatea TV. Valentin Jucan a afirmat însă, la B1 TV, că Orban nici nu l-a întrebat cum a votat.

„Singurul lucru pe care l-am mai vorbit cu Jucan a fost dacă a votat, că știam că la alte sancțiuni împotriva lui Rareș a votat împotrivă. Am vrut să aflu adevărul. Dacă era vorba despre vreo presiune la CNA, lucrurile ar fi trebuit să stea așa: să mă sune Rareș, care să știe de o propunere de sancționare, să mă roage să vorbesc cu reprezentanții noștri în CNA ca să nu voteze sancțiunea. Eu am discutat cu Jucan după, nici nu știam că s-a dat sancțiune. După ce am fost atacat, am vrut pur și simplu să aflu adevărul. Eu l-am sunat pe om sperând să-mi spună că nu a votat. De data asta mi-a spus că a votat. Nu i-am zis nimic, nu i-am cerut nimic, nici nu mai aveam de ce să-i cer, pentru că nu mai era membru CNA”, a mai declarat Ludovic Orban pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.