Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban reclamă abuzul majorității din Comisia de mediu: 'Un deputat a fost schimbat cu forța pentru ca PSDNL să poată trece două grozăvii'

Facebook
Ludovic Orban

Preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, afirmă miercuri că deputatul Forţa Dreptei, Bogdan Bola, a fost schimbat prin abuzul majorităţii din Comisia de mediu a Camerei Deputaţilor pentru ca PSDNL să poată trece prin comisie două grozăvii, şi anume modificările legislative care vor duce la desfiinţarea neîngrădită a spaţiilor verzi din localităţi şi scoaterea jandarmilor din dispozitivul celor care asigură paza pădurilor.

”Deputatul Forţa Dreptei, Bogdan Bola, a fost schimbat prin abuzul majorităţii din Comisia de mediu a Camerei Deputaţilor pentru ca PSDNL să poată trece prin comisie două grozăvii: modificări legislative care vor duce la desfiinţarea neîngrădită a spaţiilor verzi din localităţi şi scoaterea jandarmilor din dispozitivul celor care asigură paza pădurilor”, a scris Orban pe Facebook.

El arată că marţi, la şedinţa comisiei, deputatul Bola ”a refuzat să voteze un amendament depus de deputatul PSD Alfred Simmonis, deşi a fost atenţionat de două ori de preşedintele de şedinţă de la PSD, iar amendamentul a fost respins datorită votului acestuia”.

”De asemenea, urma să intre în dezbaterea comisiei şi proiectul de lege, iniţiat de pesedişti în favoarea rechinilor imobiliari, de modificare a Codului Urbanismului penstru a fi desfiinţată interdicţia actuală din lege de schimbare a destinaţiei spaţiilor verzi”, precizează el.

Orban arată că ţedinţa comisiei a fost oprită după respingerea amendamentului lui Simonis şi, la şedinţa de plen de ieri, deşi nu era şedinţă de vot final, liderul grupului PNL a impus votarea unui proiect de hotărâre a Camerei Deputaţilor special făcut pentru eliminarea lui Bogdan Bola din Comisia de Mediu.

”După acest vot, Comisia de mediu a fost convocată din nou şi a avut majoritate pentru adoptarea rapoartelor la cele două mizerii, majoritate dobândită ca urmare a deciziei abuzive de eliminare a lui Bogdan Bola din comisie. La astfel de mizerii se pretează guvernanţii pentru a impune adotarea unor modificări legislative cu dedicaţie. Vom vota împotriva celor două proiecte de lege şi, în cazul în care vor fi adoptate de majoritatea guvernamentală, le vom ataca la CCR. De asemenea, vom încerca să atacăm la CCR şi hotărârea Camerei de schimbare cu forţa a colegului nostru din Comisia de mediu”, precizează Ludovic Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.