Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban respinge renumărarea voturilor: Gabriela Firea ar trebui să mai citească legea

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban respinge solicitarea Gabrielei Firea ca Guvernul să fie de acord cu renumărea voturilor acolo unde sunt suspiciuni de fraudă la alegerile locale. Firea cere renumărarea voturilor chiar dacă s-a ieșit din termenul de contestare și spune că decizia e la latitudinea guvernului.

„Nu Guvernul ia aceste decizii. Procesul electoral este un proces care se deruleaza sub autoritatea Birourilor Electorale. Ar trebui sa mai citeasca legea”, a declarat, miercuri, Orban.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat miercuri că Guvernul, ca organizator al alegerilor locale, poate decide renumărarea voturilor la Bucureşti, deşi a expirat termenul legal pentru depunerea unei astfel de solicitări.

"Dacă acest Guvern PNL, care a organizat alegerile, doreşte să planeze o suspiciune asupra faptului că în Bucureşti s-au fraudat alegerile, atunci să nu găsescă o soluţie de bună voie. Chiar dacă nu mai suntem în termen, este voinţa organizatorului, deci Guvernul României să decidă şi să anunţe numărarea voturilor în Bucureşti, în toate cele şase sectoare. Este voinţa organizatorului. Noi nu am depus contestaţia pentru că, şi aici a fost o dificultate, foarte târziu au fost încărcate toate aceste procese-verbale şi destul de greu ne-au parvenit. (...) Guvernul poate să vină să spună, prin premier sau prin ministrul de Interne, că se demarează numărătoarea voturilor din Bucureşti acum, după anunţarea rezultatelor", a explicat Firea, la sediul central al PSD.

Ea a adăugat că membrii conducerii PSD sunt de acord cu propunerea de a fi renumărate voturile din Bucureşti.

"Am discutat aseară până târziu cu domnul preşedinte Ciolacu, cu secretarul general, Paul Stănescu, cu domnul Grindeanu şi cu domnul profesor Dîncu, cu toţii sunt de acord că, în momentul în care există dovezi atât de certe la toate sectoarele că sunt inadvertenţe şi probleme grave, chiar de penal la unele dintre ele, cu ceea ce s-a întâmplat la aceste alegeri, bineînţeles că nu au cum să se opună evidenţei. Rămâne ca Guvernul să se decidă sau nu dacă vrea să dea o palmă democraţiei sau vrea să arate că în România se organizează alegeri libere şi independente şi că votul cetăţenilor contează", a susţinut Gabriela Firea

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.