Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, sfidat în PNL. Se anunţă sancţiuni pentru parlamentari liberali

Inquam Photos / George Calin
Ludovic Orban

Se anunţă sancţiuni în PNL, după ce mai mulţi parlamentari liberali au sfidat deciziile luate de forurile de conducere şi, în mod deosebit, dispoziţiile trasate de preşedintele Ludovic Orban.

După întâlnirea conducerii PNL de la Neptun, din 2 septembrie, Ludovic Orban a anunţat printre priorităţile partidului şi proiectul legii care ar reintroduce alegerea primarilor în două tururi. El le-a mai solicitat liberalilor să facă o campanie publică pentru susţinerea proiectului.

Vezi şi: Raport devastator al Comisiei de anchetă: Alegerile din 2009 au fost fraudate

După doar câteva zilei, marţi, 5 septembrie, cei trei senatori din Comisia de Administraţie a Senatului (Cornel Popa, Răducu Filipescu şi Dumitru Cătălin Toma) au sfidat dispoziţiile partidului şi nu au susţinut prin vot tocmai proiectul PNL de alegere a primarilor în două tururi.

"Au fost trei membri ai PNL. Unul a fost absent, unul nu a participat la vot şi al treilea s-a abţinut. S-au luat măsurile şi s-a discutat la partid. O să avem schimbări în Comisia de administraţie, ceea ce e absolut normal. Era inadmisibil. E o prioritate a PNL", a declarat, într-o conferinţă de presă, prim-vicepreședintele PNL Iulian Dumitrescu, liderul grupului PNL din Senat.

O situaţie asemănătoare s-a înregistrat şi la Camera Deputaţilor, unde parlamentarii liberali din Comisia de Administraţie nu l-au votat pe colegul lor Florin Roman pentru preşedinţia comisiei, în ciuda deciziei în acest sens luate de conducerea partidului. Ulterior, grupul PNL din Camera Deputaţilor a dat vina pe PSD-ALDE pentru întreaga situaţie.

Vezi şi: INTERVIU - Ponta lansează cele mai dure acuzaţii. Dezvăluiri despre PSD, Dragnea, Grindeanu, dar şi despre noul său proiect/ VIDEO

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.