Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban spune că reluarea activității în școlile private este sub semnul întrebării

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam școală elevi

Premierul Ludovic Orban a subliniat joi că în privinţa reluării activităţilor educaţionale în perioada de vară - cursuri, şcoli de vară, tabere şcolare, etc. - este preferabil ca decizia să se ia după obţinerea unui acord prealabil al specialiştilor din sănătate.

Şeful Executivului a participat, joi, alături de vicepremierul Raluca Turcan şi ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la o consultare cu reprezentanţii Asociaţiei Şcolilor Particulare.

Citește și: Klaus Iohannis: ‘Începând din 1 iunie se redeschid terasele, se va putea merge la plajă și se pot organiza spectacole în aer liber’

Potrivit unei postări de pe Facebook a Guvernului, subiectele discutate au fost finanţarea învăţământului, inclusiv pe perioada verii, în contextul suspendării cursurilor şi activităţilor pe perioada pandemiei, şi, de asemenea, modul în care învăţământul particular poate contribui la asigurarea activităţilor educaţionale în această perioadă.

" Prim-ministrul Orban a declarat că în privinţa reluării activităţilor educaţionale în perioada de vară - cursuri, şcoli de vară, tabere şcolare etc. - este preferabil ca decizia să se ia după obţinerea unui acord prealabil al specialiştilor din sănătate", se arată în postare.

Un alt punct al discuţiei a fost legat de înfiinţarea unor şcoli pilot, în care să se desfăşoare inclusiv învăţământ la distanţă.

În context, ministrul Monica Anisie a amintit că există, în dezbatere publică, o hotărâre de guvern privitoare la înfiinţarea şcolilor pilot şi a invitat şcolile particulare să transmită scrisori de intenţie la minister.

Citește și: Ministrul Justiției, reacție după decizia CSM: ‘La fel voi proceda și data viitoare’

"Reprezentanţii Asociaţiei Şcolilor Particulare au arătat deschidere pentru a participa, alături de autorităţi, la şcolarizarea copiilor din sistemul public în spaţiile din reţeaua învăţământului particular, atunci când situaţia epidemiologică va permite reluarea cursurilor pentru toţi copii", se spune în postare.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, vicepremierul Raluca Turcan a afirmat că printre priorităţile Guvernului se află şi "o evaluare standard a copiilor din întreg sistemul de învăţământ".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.