Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban sună 'adunarea' în Modrogan: ce decizii vor lua liberalii la începutul săptămânii

Facebook
ludovic orban

Biroul Executiv al PNL se va reuni luni, în şedinţă, începând cu ora 11,00, la sediul central al partidului din Modrogan, conform agerpres.ro.

Cel mai probabil, discuţiile se vor axa şi pe nominalizările partidului pentru conducerile Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Curţii de Conturi, ANRE şi Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

La începutul acestei săptămâni, liberalii au discutat, în şedinţa Biroului Politic Naţional, despre aceste nominalizări.

Potrivit unor surse liberale, discuţiile au vizat identificarea unui candidat care să obţină votul de învestitură din partea Parlamentului pentru postul de preşedinte al ASF astfel încât această poziţie să nu revină senatorului PSD Daniel Zamfir. Liberalii îl au în vedere pentru această funcţie pe Nicu Marcu, fost deputat PNL.

Pentru Curtea de Conturi liberalii au dat într-o şedinţă anterioară un vot de susţinere pentru o posibilă candidatură de consilier Claudiei Boghicevici. Surse liberale au precizat că Marian Petrache, preşedintele CJ Ilfov, şi-a depus candidatura pentru un astfel de post.

Rareș Bogdan, după o mare victorie a României: A fost extrem de greu! Săptămâni întregi de negocieri

La CNCD este posibil ca liberalii să le susţină pe Maria Moţa şi Claudia Popa.

Până acum, liberalii au desfăşurat şedinţele forurilor de conducere în sistem videoconferinţă.

Plenul Parlamentului se va reuni, miercuri, pentru a se pronunţa asupra numirilor în mai multe posturi din ASF, ANRE, Consiliul Legislativ şi în Comisiile parlamentare comune de control al activităţii SRI şi SIE.

Astfel, la ASF urmează să fie numit preşedintele pentru restul de mandat până în noiembrie 2023, la ANRE - un vicepreşedinte şi doi membri, la Consiliul Legislativ - un preşedinte Secţie de drept public şi un preşedinte Secţie de drept privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.