Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban, ordin pentru ministrul Culturii: 'leagănul Brătienilor' să fie subiect închis până pe 24 mai

bjarges.ro
vila florica

Premierul Ludovic Orban i-a solicitat, luni, ministrului Culturii, Bogdan Gheorghiu, să finalizeze până în 24 mai anul viitor demersurile pentru transformarea Casei Florica în Muzeul 'Brătianu', conform legii adoptate de Parlament, menţionând că fondurile necesare vor fi asigurate, potrivit Agerpres.

Vezi si: Rareș Bogdan aruncă în aer scena politică: Deciziile sunt luate, anunțul îl va face Orban. Vom avea anticipate cel mai târziu în aprilie .

Orban a spus la începutul şedinţei de guvern că a fost adoptată legea privind Muzeul 'Brătianu' şi ar trebui să fie finalizate demersurile de preluare a Casei Florica, iar ministrul Culturii a precizat că deocamdată a fost asigurată paza acestei vile.

"Sunt finalizate (demersurile de preluare - n.r.), deocamdată am asigurat paza obiectivului, pentru că acolo a fost efectiv o golire de patrimoniu a celor care au părăsit incinta, în urma încetării contractului de administrare. Noi acum aproape am finalizat un necesar de fonduri pentru a pune în funcţiune viitorul muzeu şi vi-l vom prezenta", a spus ministrul Culturii.

Premierul a menţionat că ar trebui ca muzeul să fie gata până în 24 mai, când se împlinesc 145 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal.

"Pe 24 mai anul viitor sărbătorim 145 de ani şi aş fi foarte fericit ca până în 24 mai să o punem cu adevărat în funcţiune", a afirmat Orban.

Ministrul Culturii a subliniat că acest lucru va putea fi adus la îndeplinire dacă vor fi resursele financiare necesare.

"Să nu aveţi nicio emoţie în această privinţă. Deci, pregătiţi practic toată fundamentarea şi vă aştept", a adăugat Orban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.