Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rareș Bogdan aruncă în aer scena politică: Deciziile sunt luate, anunțul îl va face Orban. Vom avea anticipate cel mai târziu în aprilie

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ludovic Orban Rareș Bogdan Orban Bogdan

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat luni, la Antena 3, că „deciziile sunt luate” astfel încât să se organizeze alegeri parlamentare anticipate „cel mai târziu în aprilie”, că nu poate el să anunțe demisia premierului Ludovic Orban pentru că trebuie ca prim-ministrul să facă anunțurile „la momentul oportun” și că Iohannis a numit guvernul Orban 'Ludovic I' pentru ca va exista si guvernul Ludovic Orban II astfel ca actualul premier va ramane seful viitorului guvern rezultat dupa anticipate. Potrivit acestuia, pentru anticipate ar fi nevoie de demisia premierului undeva în luna februarie.

„Ma bucur ca dl Hunor sustine ideea anticipatelor. De asemenea, domnii de al USR, domnii de la PMP si colegii de la ALDE, sustin. (Ne mai trebuie) aproximativ 24 de voturi. Sunt demisionarii de la Pro Romania, cei 8, plus independenti 6 si minoritati dar ne bazam doar pe 10-11, 5-6 sunt controlati de PSD. Le avem (voturile) si vom declansa aceste anticipate”, a completat Rareș Bogdan.

Cum se pot organiza alegeri anticipate:

Articolul 89 din Constituție:

(1) După consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele României poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură.

(2) În cursul unui an, Parlamentul poate fi dizolvat o singură dată.

(3) Parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României şi nici în timpul stării de mobilizare, de război, de asediu sau de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.