Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludovic Orban uită de Colectiv: eu NU am de ce să demisionez, nu am niciun motiv

Facebook
Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a fost întrebat, miercuri seara, dacă s-a gândit să demisioneze după tragedia de la ATI Piatra Neamț, acesta afirmând că ceea ce s-a întâmplat nu îi este imputabil lui, ci managementului spitalului. În schimb, în 2015, când un alt incendiu a îndoliat România, incendiu care s-a petrecut într-un club privat, premierul Victor Ponta a demisionat din funcție.

Citește și: Alexandru Rafila explică ce efecte secundare ar putea avea vaccinul împotriva Covid-19

Orban a spus, miercuri seara, la România TV, că nu ar fi avut niciun motiv să demisioneze după incendiul de la ATI Piatra Neamț, în urma căruia au murit 12 pacienți intubați. El consideră că nu i se poate imputa direct situația de la Piatra Neamț, însă în cazul demisiei unui factor politic decizional este vorba despre asumare, nu doar despre vinovăție.

Nu! Am să vă spun sincer, pentru că nu am niciun motiv să îmi dau demisia. Cea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț este o chestiune care ține de managementul unui spital și de deciziile care este au luat legate de funcționarea unei secții de Terapie Intensivă, care a fost mutată cu nici 24 de ore înainte de la etajul 3 la etajul doi”, a spus Orban.

Premierul spune că Guvernul a luat cele mai bune decizii în urma dramei de la Neamț, că pacienții din salonul alăturat de Terapia Intensivă care a ars au fost transferați în siguranță la un alt spital, iar medicul erou Cătălin Denciu, la Spitalul Militar din Belgia.

Orban a mai spus că au fost declanșate verificări la toate secțiile de terapie intensivă, iar în urma verificărilor va exista un plan de conformare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.