Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ludwigsburg, echipa care a eliminat U BT Cluj în sferturile BCL, pe locul 3 la Turneul F4 de la Bilbao

frbaschet.ro
baschet final four

Echipa germană de baschet masculin MHP Riesen Ludwigsburg s-a clasat, duminică, pe locul 3, la Turneul Final Four de la Bilbao, unde a ajuns după eliminarea U BT Cluj în sferturile Basketball Champions League. Antrenorul Mihai Silvăşan şi jucătorul Elijah Stewart au punctat la capitolul superlativelor sezonului în clasamentele organizatorilor BCL, potrivit news.ro.

MHP Riesen Ludwigsburg s-a impus în finala mică, la turneul de la Bilbao, cu scorul de 88-68 (42-29), în faţa formaţiei Hapoel Holon.

Ludwigsburg a fost învinsă în semifinale de Baxi Manresa, cu 63-55, iar Hapoel Holon a cedat în disputa cu Leonovo Tenerife, cu 71-78.

Duminică seară va avea loc şi finala pentru trofeul BCL, care se joacă în premieră între două echipe spaniole: Baxi Manresa şi Lenovo Tenerife. Tot o formaţie iberică a câştigat ultimele două ediţii: San Pablo Burgos.

Organizatorii Basketball Champions League au anunţat şi echipele ideale ale sezonului şi premiile individuale. Antrenorul U BT Cluj, Mihai Silvăşan, s-a clasat pe locul 3 în cursa pentru titlul de ”Antrenorul anului”, iar Elijah Stewart, jucătorul american al campioanei României, a fost ales în a doua echipă ideală din BCL, cu o medie de 13 puncte, 3,8 recuperări, 1,1 intercepţii şi 1,2 capace.

MVP-ul stagiunii 2021-2022 în Basketball Champions League a fost ales nigerianul Chima Moneke (Baxi Manresa), în timp ce antrenorul anului este Pedro Martinez, de la aceeaşi echipă spaniolă.

U BT Cluj a evoluat în premieră pentru România în sferturile BCL, după ce a început sezonul în preliminarii, la a patra încercare. A câştigat turneul preliminar, la Peristeri, apoi prima fază a grupelor şi cea din Top 16, cu doar două înfrângeri în total şi a atins cea mai bună performanţă a unei echipe masculine româneşti în Basketball Champions League, competiţie aflată la a şasea ediţie.

În sferturile de finală a fost învinsă în meciul decisiv, pe teren propriu, în faţa a 10.000 de fani, de formaţia MHP Riesen Ludwigsburg.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.