Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lufthansa nu intenţionează să-şi vândă subsidiara belgiană, Brussels Airlines

Lufthansa

Compania aeriană germană Lufthansa nu intenţionează să-şi vândă subsidiara belgiană, Brussels Airlines, l-a asigurat şeful operatorului aerian german, Carsten Spohr, pe premierul belgian Sophie Wilmes, într-o scrisoare consultată de postul public belgian VRT, transmite Reuters.

Presa din Belgia anunţa săptămâna trecută că Lufthansa caută să obţină un împrumut de 290 milioane de euro de la autorităţile belgiene pentru a evita falimentul Brussels Airlines, dar discuţiile cu ministrul de Finanţe Alexandre De Croo au fost suspendate.

"Este important ca grupul să fie unit, ceea ce oferă beneficii clare întregii noastre reţele", a spus Spohr în scrisoare.

Potrivit acestuia, dacă Belgia ajută financiar Brussels Airlines, banii vor fi folosiţi numai pentru compania aeriană, şi nu pentru întregul grup Lufthansa.

Lufthansa are subsidiare în Austria, Elveţia şi Belgia.

Luna aceasta, Austrian Airlines a anunţat că este în negocieri cu Guvernul austriac privind un ajutor de stat pentru a salva locurile de muncă şi a păstra Viena ca hub de transfer pentru zborurile pe distanţe lungi. Discuţiile sunt în stadiu preliminar şi ar putea dura câteva săptămâni, a precizat compania aeriană austriacă.

Cât de mulţi dintre cei 7.000 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă va depinde de ajutorul de la stat şi de rapiditatea cu care industria aeriană va reuşi să repornească, a declarat un purtător de cuvânt al AUA.

El nu a dorit să comenteze speculaţiile din presă privind un pachet de salvare între 500 şi 800 de milioane de euro. Ministrul de Finanţe din Austria a anunţat un pachet de măsuri de 38 miliarde de euro pentru sprijinirea economiei şi a precizat că Austrian Airlines ar putea utiliza instrumentele disponibile.

Recent, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul au declarat pentru Reuters că autorităţile germane poartă discuţii pentru a acorda Lufthansa ajutoare de stat în valoare de mai multe miliarde de euro şi ar putea să preia o participaţie la compania aeriană, care a imobilizat la sol 90% din flota sa din cauza pandemiei de coronavirus.

Oficialii Lufthansa au informat că nu au solicitat încă ajutorul statului, dar că poartă discuţii cu băncile şi autorităţile cu privire la ce tip de ajutor ar putea avea nevoie.

În condiţiile în care avioanele nu pot zbura din cauza restricţiilor de călătorie, ca urmare a prăbuşirii cererii, cauzate de tema de răspândire a coronavirusului, companiile aeriene din întreaga lume au anunţat că au nevoie de sprijinul guvernelor pentru a supravieţui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.