Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Urmează lupte crâncene în Luhansk! Rușii strâng rândurile: 'Adună totul acolo și construiesc structuri defensive' (oficial ucrainean)

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Bătălia pentru regiunea Luhansk va fi grea, fiindcă nu va mai funcționa scenariul "rapid" aplicat în contraofensiva trupelor ucrainene din regiunea Harkiv, consideră șeful Administraţiei Militare Regionale Luhansk, ucraineanul Serhi Haidai.

"Nu va mai exista un factor surprizător precum în regiunea Harkiv. Ruşii îşi adună deja trupele la Svatove, Troiţke... Se pregătesc pentru apărare" - a explicat guvernatorul, adăugând că atunci când au avut loc bătăliile pentru Izium, orașul Svatove era un fel de "bază de transbordare" pentru ruși.

"Aceştia (ruşii, n.r.) nu au lăsat trupe acolo, ci au format anumite unități și le-au trimis în direcții diferite. Acum, situația s-a înrăutățit pentru armata rusă, nu au unde să mai trimită la Izium, pentru că nu controlează oraşul și înțeleg că, după (eliberarea, n.r.) Liman, vor urma Svatove, Troiţke și Kreminna. Așa că adună totul acolo și construiesc structuri defensive", a explicat Serhi Haidai, relatează Rador.

Potrivit oficialului ucrainean, ruşii vor trebui să lupte simultan în mai multe direcții: Harkiv, Herson și Donețk, iar forțele armate rusești simt deja o lipsă de personal.

"Ce-i drept, ocupanții au o problemă - rămân fără carne de tun, așa că acum adună bărbați din închisori" - a mai declarat guvernatorul regiunii Luhansk.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.