Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cioloș devine om de stat

Guvernul este ocupat să dea semnale privind posibilitatea ridicării vizelor pentru românii care călătoresc în Canada. Doar că ... premierul nu are nici un rol în povestea vizelor.

Citiți și: Dacian Cioloş oferă noi amănunte în privinţa eliminării vizelor pentru Canada

Citiți și: Şeful Cancelariei Premierului, întâlniri cu ministrul canadian al Imigraţiei pe tema vizelor

Un rol important îl are Klaus Iohannis, care deține, conform CCR, conducerea politicii externe. Dacă premierul s-a deplasat la Ottawa să discute despre vize, acest lucru nu s-a putut face fără mandatul (scris sau nu) dat de președinte.

Dar rolul esențial îl are Parlamentul României. Din motive politice și juridice, UE a decis că CETA, acordul de liber schimb cu Canada, trebuie să fie ratificat de toate parlamentele națiunilor componente. România a sugerat deja că nu își va da acordul fără ridicarea vizelor. Dar adevărata putere stă în majoritatea parlamentară. Astfel, acordul comercial stă în voința lui Liviu Dragnea și a lui Călin Popescu Tăriceau. Dealtfel, mă mir sincer că aceștia nu au ieșit să facă declarații patriotice. Un moment de neatenție, probabil.

Astfel, după toate aparențele, Iohannis face o nouă acțiune în favoarea Partidului Național Cioloș. Premierul cam tolerează gafele demnitarilor săi și, în general, proiectează mai mult bunăvoință și competență decât fermitate. După episodul vizelor se va adăuga și un element de "om de stat".

De la acest punct încolo, putem bănui că un element esențial de imagine al "PNC" este punerea lui Dacian Cioloș în opoziție cu Victor Ponta, cel mai popular politician PSD, dar și cel mai iritant pentru publicul „de dreapta”. Întâi Cristian Ghinea a atacat performața fostului premier în ce privește absorbția de fonduri europene. Acum, Cioloș "va aduce vizele" în timp ce Ponta și Antonescu "au anulat speranțele României de a intra în Schengen".

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.