Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lui Putin nu-i place deloc Opoziţia: Şi-a pus 'călăul' să-i interneze la psihiatrie

Russian Prime Minister Vladimir Putin meets with Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Liderul republicii cecene din cadrul Federaţiei Ruse, Ramzan Kadîrov, s-a declarat, marţi, gata să se ocupe de opozanţii lui Vladimir Putin, 'trădători de patrie' şi 'duşmani ai poporului', cărora le sugerează să se interneze într-un spital psihiatric, informează AFP.

Într-un articol publicat în cotidianul rus Izvestia, Ramzan Kadîrov, aflat de mai multe zile în centrul unei polemici după ce a calificat drept 'duşmani ai poporului' mass-media liberale, insistă pe această idee. Referindu-se la postul de radio independent Eho Moskvî, televiziunea Dojd şi cotidianul RBK, precum şi 'toate alte media care difuzează cu plăcere informaţii false şi ipocrite alimentate de ura lor viscerală pentru Rusia', Ramzan Kadîrov apreciază că 'psihoza' lor trebuie tratată medical. 'Pot să-i ajut să-şi rezolve problema clinic şi promit că nu vom face economie de injecţii. Acolo unde este prescrisă o injecţie, putem face două', scrie liderul cecen. 'Dacă nu vom cruţa duşmanul, vom salva Rusia', a conchis Kadîrov, ameninţător.

În epoca sovietică, autorităţile au recurs în mod regulat la internarea psihiatrică a 'duşmanilor poporului', termen ce se referea la orice persoană critică faţă de puterea sovietică. Apelul pe care Kadîrov l-a lansat la 12 ianuarie împotriva mass-media liberale, care 'vor să propage haosul' în Rusia, a suscitat criticile mass-media independente. Ramzan Kadîrov are legături complicate cu opoziţia liberală şi cu mass-media independente critice la adresa puterii. Mai multe persoane care au criticat modul în care el conduce Cecenia au fost ucise, printre care jurnalista de investigaţie Anna Politkovskaia, care a fost asasinată în octombrie 2006, înainte ca Ramzan Kadîrov să devină preşedintele Ceceniei, în perioada în care el conducea miliţiile de aici, unităţile de 'kadîrovţî'.

După uciderea în 2009 a Nataliei Estemirova, reprezentanta organizaţiei neguvernamentale 'Memorial' la Groznîi, crimă pe care organizaţia o impută regimului său, Ramzan Kadîrov a calificat aceste activităţi ca fiind ale unor 'duşmani ai poporului'. Cecenii sunt suspectaţi, de asemenea, că l-ar fi ucis în februarie 2015 pe opozantul Boris Nemţov, la Moscova. Liderul cecen suportă greu critica. În republica pe care o conduce, autorităţile nu ezită deloc să întreţină cultul personalităţii lui Kadîrov, portretele sale putând fi văzute peste tot în Groznîi, notează AFP. După ultimele declaraţii ale Kadîrov, redactorul-şef al postului de radio Eho Moskvî a anunţat o întărire a măsurilor de securitate, spun cei de la Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.