Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lui Stelian Ion i-au 'răsărit' sute de mii de lei în conturi, deși veniturile ministrului Justiției au fost mai mici/ DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Stelian Ion

În doar o jumătate de an la Ministerul Justiției, Stelian Ion pare să fi descoperit secretul prosperității.  Declarația de avere a ministrului arată că în conturile acestuia au ajuns, din decembrie până în iunie, sume mult mai mari decât veniturile încasate.

Documentele publicate pe site-ul Guvernului ar putea să-l pună pe Stelian Ion în situația de a fi obligat să ofere explicații suplimentare. Declarația de avere semnată pe 31 decembrie 2020 arăta că ministrul Justiției avea deschise trei conturi la Banca Transilvania, cu sume de 2132 de euro, 4597 de lei și 120.267 de lei. Dacă primele două conturi au solduri aproximativ egale și în declarația de avere semnată pe 15 iunie 2021, în cel de-al treila cont au „răsărit” nu mai puțin de 220.000 de lei.

Problema este că, potrivit acelorași documente, Stelian Ion are un venit anual de 133.564 de lei, mult sub suma care a apărut în doar șase luni în contul său. În dreptul soției sale nu apare niciun venit, singurele surse suplimentare fiind alocațiile celor doi copii.

Mai mult, în declarația din decembrie 2020, Stelian Ion a menționat la capitolul datorii patru împrumuturi de la persoane fizice, în valoare totală de 72.000 de lei, contractate în 2020 și scandente pe 1 august 2021. În declarația de avere din iunie 2021, la rubrica datorii nu mai apare nimic.

Declarațiile de avere ale ministrului Justiției pot fi văzute AICI! (.pdf)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.