Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko, aliatul lui Putin, mesaj pentru România: 'Destinele istorice i-au apropiat pe belaruși și pe români în mod foarte asemănător'

aljazeera.com
lukasenko

Președintele Republicii Belarus, Aleksander Lukașenko, a felicitat poporul roman cu ocazia Zilei Naționale – 105 ani de la Marea Unire, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ambasada Republicii Belarus la București.

„Ideile principale ale acestei sărbători au fost reconcilierea și unitatea societății în jurul valorilor fundamentale pe care se bazează statul român – independența și suveranitatea, patrimoniul spiritual și tradițiile culturale. Destinele istorice i-au apropiat pe belaruși și pe români în mod foarte asemănător – aderăm cu fermitate la principiile solidarității și ajutorului reciproc, păstrăm memoria strămoșilor noștri, identitatea și obiceiurile noastre, datorită cărora am devenit națiuni europene originale“, se arată în mesajul de felicitare.

Potrivit sursei citate, președintele Lukașenko a subliniat că Belarus rămâne devotat convingerilor sale, fiind pregătit pentru un dialog pașnic și constructiv bazat pe respect și egalitate.

„Lukașenko și-a exprimat încrederea că țările noastre au un mare potențial de cooperare și că vor putea găsi modalități de a restabili relațiile depline dintre belaruși și români. Șeful statului belarus a urat cetățenilor României noi realizări, prosperitate și progres”, se mai arată în comunicatul Ambasadei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.