Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko îi acuză pe unii aliați din CSI că nu fac față presiunii: 'Politica Occidentului aduce lumea mai aproape de abisul unui mare război'

lukasenko putin

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că politica Occidentului aduce lumea mai aproape de abisul unui mare război în care nu va exista niciun învingător.

„Din păcate, o astfel de politică a Occidentului aduce lumea mai aproape de abisul unui mare război, în care, după cum înțelegeți, nu va exista niciun învingător”, a subliniat Lukașenko, marți, la o ceremonie de onorare a absolvenților universităților militare și a ofițerilor superiori, cuvintele sale fiind citate de agenția de presă BelTA .

Lukașenko a menționat că evenimentele care se desfășoară astăzi în jurul Belarusului și Rusiei necesită cea mai mare vigilență și concentrare.

„Țările occidentale, sub conducerea deschisă a Statelor Unite, distrug în mod consecvent, metodic și chiar contrar propriilor interese naționale, dorințelor popoarelor, distrug sistemul de securitate globală”, a declarat Lukașenko. Potrivit acestuia, „se pare că "cruciații" nou-născuți din Alianța Nord-Atlantică au decis brusc că a venit momentul potrivit pentru o nouă "aruncare spre est", uitând cum s-au încheiat campanii similare pentru predecesorii lor istorici”.

Lukașenko a declarat că unii aliați ai Belarusului și ai Rusiei din cadrul OTSC și CSI au adoptat o atitudine de așteptare pe fondul presiunii din partea Occidentului.

„Se fac încercări de a diviza uniunile economice și politice care includ Belarus și Rusia. Presiunea masivă i-a determinat, din păcate, pe unii dintre aliații noștri din OTSC și CSI să adopte, ca să folosesc un eufemism, o poziție de expectativă”, a declarat președintele.

El a subliniat că țările occidentale exercită o presiune tot mai mare asupra Belarusului atât în sfera politico-militară, cât și în cea economică și informațională, dar, în același timp, „politica Belarusului nu a oscilat”. „Menținem un dialog cu țările care ne respectă opinia și interesele”, a declarat Lukașenko.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.