Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukașenko își consolidează puterea în Belarus: agențiile de securitate de stat o să fie subordonate exclusiv președintelui

Belta
Aleksandr Lukasenko

Președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a semnat decrete conform cărora agențiile de securitate de stat sunt subordonate exclusiv președintelui, a anunţat, luni, serviciul de presă al liderului belarus, transmite Rador.

Potrivit unuia dintre decrete, "este prevăzută subordonarea agențiilor de securitate a statului exclusiv președintelui belarus, pentru perfecţionarea sistemului acestora".

În plus, decretul prevede reorganizarea Institutului Național de Securitate în Academia de Securitate Națională. Documentul stabileşte, de asemenea, statutul acestei instituții de învățământ.

Printr-un alt decret sunt aduse modificări la mai multe decrete anterioare ale președintelui statului belarus. Printr-un alt decret sunt aduse amendamente la ordine anterioare ale șefului statului în extinderea prevederilor legii actualizate "cu privire la organele de securitate ale statului din Republica Belarus" din 6 octombrie 2022.

Cabinetul de Miniștri și Comitetul pentru Securitate de Stat din Republica Belarus au primit instrucţiuni să ia măsuri pentru punerea acestora în aplicare până la 1 ianuarie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.