Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukaşenko pune cătușe presei - Jurnalist freelancer care lucra pentru Europa Liberă, condamnat la închisoare pentru 'extremism'

Belta
Aleksandr Lukasenko

Un jurnalist freelancer - care lucra pentru serviciul din Belarus al Radio Free Europe/Radio Liberty - a fost condamnat miercuri de către un tribunal local la şase ani de închisoare pentru extremism, a anunţat postul de radio respectiv şi organizaţia pentru drepturile omului Vesna-96, potrivit Reuters, relatează agerpres.

Procesul lui Andrei Kuznecik, arestat în noiembrie trecut, s-a desfăşurat cu uşile închise. El a fost acuzat de crearea unui grup extremist. Procurorii nu au dezvăluit conţinutul acuzaţiilor şi nici cum a pledat jurnalistul în instanţă nu se ştie.

Regimul de la Minsk a catalogat radiodifuzorul Radio Free Europe/Radio Liberty şi alte instituţii de presă independente drept organizaţii extremiste. Unele mass-media de opoziţie au fost etichetate ca organizaţii teroriste.

Preşedintele şi CEO-ul Radio Free Europe/Radio Liberty, Jamie Fly, a reacţionat într-un comunicat: "Andrei a fost condamnat după nişte acuzaţii ridicole într-un proces cu uşile închise, care s-a încheiat în câteva ore. Este elocvent faptul că acuzaţiile împotriva lui au apărut abia la sfârşitul lunii mai, la peste şase luni după ce a fost arestat pentru prima oară. Cerem eliberarea imediată a lui Andrei".

Regimul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko reprimă cu brutalitate disidenţa din vara anului 2020, când au izbucnit uriaşele proteste antiregim, după alegerile prezidenţiale considerate fraudate.

Militanţii pentru drepturile omului susţin că peste 1.200 de deţinuţi politici, între care 30 de jurnalişti, se află în prezent în închisorile din Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.