Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Lukașenko alertează Rusia: 'Trebuie să fim pregătiți să folosim armele nucleare!'

Vladimir Putin, Alexander Lukașenko

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, susține că țara sa și Rusia nu au recurs încă la un răspuns în oglindă la zborurile aviației occidentale, care „practică utilizarea” armelor nucleare. El a făcut această declarație în timp ce se întâlnea cu ministrul rus al afacerilor externe, Serghei Lavrov, la Minsk, relatează BelTA.

Aleksandr Lukașenko a declarat: "Nu a fost o înscenare. Inclusiv armele nucleare și restul. Am mai făcut o jumătate de pas. Ei zboară și se antrenează până la urmă. De ce se antrenează? De ce transportă rachete nucleare de exercițiu? Pentru a putea încărca o bombă nucleară într-un avion și a o lansa mâine unde este necesar. Acesta este motivul pentru care nu am recurs încă la un răspuns în oglindă.

Rusia are depozite de muniție nucleară, noi nu avem. Și, așa cum a spus corect Putin, focoasele lor nucleare sunt localizate în șase locații, în șase țări".

Serghei Lavrov a remarcat: "Și timp de atâția ani au zburat și au lăsat piloți din țări non-nucleare să piloteze avioanele destinate armelor nucleare".

Potrivit ministrului rus al afacerilor externe, aceasta este o încălcare a Tratatului de neproliferare nucleară.

"Dar noi nu am făcut-o încă. Dar trebuie să fim pregătiți", a subliniat Aleksandr Lukașenko.

El a amintit evenimentele din 1941, când a început cel de-al Doilea Război Mondial: "Trebuie să ne păstrăm praful de pușcă uscat peste tot. Iar în ceea ce privește strigătele că Putin a capturat Belarusul, că Putin face ce vrea... Avem o politică înțeleaptă coordonată a două țări suverane, pentru care [ministrul belarus al afacerilor externe Vladimir] Makei și Lavrov sunt principalii responsabili". "Sub conducerea comandanților șefi", a adăugat Serghei Lavrov.

Aleksandr Lukașenko a răspuns spunând: „Noi înțelegem absolut rațional ce se întâmplă în jurul nostru. Și este mai bine să arătăm ce s-ar putea întâmpla decât să se întâmple ceva real. Nu avem nevoie de acest război".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.