Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lukoil, 50.000 de dolari oferiți unor inițiative socio-culturale

Luk Oil
Luk Oil

În Rusia, concursul are deja o tradiție de 15 ani, premiind inițiative comunitare cu impact socio-educativ. Formatul românesc e similar, finanțând proiecte din domeniul educației, mediului, sportului și culturii tradiționale.

Victor Jumbei, director general al Lukoil România și Vladimir Gherasimov, șef de departament pe comunicare interegională, au oferit premiile secțiunii Ecologie. Acestea au mers la proiectele „Cluj Napoca, oraș-parc” (Asociația Serena), „Plantăm ca să respirăm” (Asociația Tinerilor Ecologi Români din Iași TERIS) și „Plantăm, respirăm și ne jucăm” al Asociației Visit Me.

„Ne revine nu doar o mare onoare, ci și o mare responsabilitate pe care trebuie să o onorăm cu succes. Ne dorim să vedem realizate cât mai curând aceste proiecte”, a declarat Victor Jumbei. Din partea Lukoil Moscova, Vladimir Gherasimov a ținut să-i felicite mi numai pe câștigători, ci și „pe cei care nu au reușit; la anul, dacă lucrează mai mult la proiectele lor, au toate șansele să reușească”.

Rafinăria Petrotel Lukoil, prin directorul său general Aleksei Kovalenko, a oferit premiile celorlate două secțiuni. În secțiunea Spiritualitate și cultură s-a impus proiectul Muzeului Județean de Științele Naturii Prahova „Centru cultural privind impactul antropic și educație ecologică”, precum și proiectul „Păstrătorii de tradiții” al studenților Gabriel Ivan și Georgiana Vulpe, vizând deschiderea unei școli de dansuri populare. Studenții Universității de Petrol și Gaze din Ploiești au oferit și un recital de jocuri țărănești în cadrul evenimentului. În sfârșit, al treilea proiect al secțiunii care a plecat acasă cu 6000 de dolari în cont este „Cercul de robotică Ercast”, care vrea să învețe 300 de elevi de la Colegiul Tehnic Elie Radu să proiecteze roboți.

În secțiunea dedicată sportului, Asociația Sportivă Întoarce-te la sport a câștigat cu proiectul „Mereu în mișcare – Combustibil pentru viață”.

Viceprimarul Ploieștiului Cristian Ganea a fost și el prezent la festivități, declarându-se satisfăcut de prestația concitadinilor săi: „Ce să mai vorbim, suntem cei mai buni. Ploieștiul a luat spuma premiilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.