Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lula refuză cererea Germaniei: Brazilia nu se bagă în războiul din Ucraina, în ciuda schimbării președintelui

wsj.com
lula da silva furios

Președintele brazilian Luiz Inácio Lula da Silva a respins cererea guvernului german de a trimite muniție pentru tancuri de luptă în Ucraina.

Decizia, făcută cunoscută vineri, a fost luată vinerea trecută, în cadrul unei reuniuni a Partidului Muncitorilor (PT) cu înalți comandanți ai forțelor armate braziliene și cu ministrul apărării, José Múcio, potrivit ziarului 'Folha de Sao Paolo'.

Refuzul ar fi avut loc în ajunul demiterii comandantului armatei, generalul Júlio César de Arruda, ca urmare a neîncrederii în cadrul guvernului Lula după atacurile de lovitură de stat din 8 ianuarie.

Leopard-1, cu un tun vechi de calibru 105 mm, este operat doar de Brazilia.

Ministrul ucrainean al apărării Oleksi Reznikov și-a anunțat deja în noiembrie intenția de a cere guvernului brazilian muniție pentru tancurile antiaeriene Gepard. "Voi trimite un semnal guvernului dumneavoastră, deoarece aveți posibilitatea de a ne furniza muniție pentru Gepard", a declarat el.

Guvernul fostului președinte brazilian Jair Bolsonaro s-a declarat neutru în războiul din Ucraina, deși liderul de dreapta s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la Moscova, într-o vizită extrem de controversată, la apogeul ostilităților din această țară.

Lula, care pare să-și păstreze această neutralitate, a pus anterior sub semnul întrebării "spectacolul" la care, în opinia sa, participa președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și i-a reproșat că a schimbat masa negocierilor cu parlamentele europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.