Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lumea culturală franceză, în doliu. Un mare academician a murit la 85 de ani

agerpres.ro
max gallo

Lumea culturii din Franţa a suferit o lovitură de proporţii. Scriitorul, academicianul și politicianul francez Max Gallo, autor a peste o sută de cărți și al biografiilor unor personalități ca Robespierre, Garibaldi, Napoleon sau Iulius Cezar, a murit la 85 de ani, potrivit unui comunicat al editurii sale, XO, citată joi de EFE şi AGERPRES.

Gallo, născut la Nisa în 1932 și suferind în ultimii ani de boala Parkinson, a murit la 18 iulie, a precizat ziarul 'Le Figaro', care i-a elogiat cariera de istoric și participarea activă la viața politică și intelectuală a țării.

Citeşte şi: Ciutacu, dezvăluiri BOMBĂ despre Tudor Chirilă. Cine îl finanţează pe celebrul cântăreţ

Fiu al unor imigranți italieni, Gallo, deținător al unui doctorat în Istorie, a fost decorat cu Legiunea de Onoare a Franței. Membru al Adunării Naționale franceze și purtător de cuvânt al guvernului socialist al lui Pierre Mauroy, între 1983 și 1984, el a susținut totuși în 2007 candidatura prezidențială a conservatorului Nicolas Sarkozy.

Gallo, care a publicat câteva din cărțile sale sub pseudononimul Max Laugham, a fost ales în 2007 membru al Academiei Franceze unde a ocupat locul rămas vacant după moartea filosofului Jean François Revel.

"Ne credem nemuritori și nu suntem", a spus cel care a scris și biografiile generalului Charles de Gaulle și scriitorului Victor Hugo, când s-a anunțat în mai 2015 că suferă de Parkinson.

Citeşte şi: Două cărți inspirate din universul Harry Potter vor fi lansate în octombrie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.