Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Lumini şi umbre', cea de-a patra carte semnată de Gheorghe Falcă, a fost lansată la Librăria Cărtureşti

Radu Pop
gheorghe falcă

Europarlamentarul Gheorghe Falcă şi-a lansat în această seară la Librăria Cărtureşti, cea de-a patra carte pe care a semnat-o, „Lumini şi umbre”. Este vorba despre un volum apărut la Editura Curtea Veche Publishing, a cărui prefaţă este semnată de Sever Voinescu.

Potrivit autorului, „Lumini şi umbre” este o „radiografie a societăţii, ancorată în timp şi spaţiu, prezentând opinii, gânduri şi idei”, care au fost publicate între 2020 şi 2022 în Adevărul, Jurnal Arădean şi Calea Europeană.

Volumul a fost prezentat de prof. univ. dr. Coralia Cotoraci, rectorul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, Vasile Dan, preşedintele filialei arădene a Uniunii Scriitorilor din România şi jurnalistul Andrei Ando.

„Întotdeuna am învăţat pentru următorul pas şi am avut curajul să-l fac. Şi dacă l-am făcut bine, m-am pregătit pentru următorul”, mărturişte încă de la început autorul.

Acesta a ţinut să precizeze că „Lumini şi umbre” reprezintă o colecţie de articole despre lucrurile pe care le-a trăit, dar şi despre modul în care se raportează la diferite subiecte de actualitate, de la „dificilul drum al normalităţii” din vremea pandemiei, la Paul Goma şi lupta sa pentru libertate; de la faptul că Statele Unite ale Americii sunt singurul aliat natural al Uniunii Europene, la faptul că vede familia ca o şcoală a libertăţii; de la aberaţiile unui comisar socialist, care s-a luat la trântă cu Crăciunul şi cu tradiţionalele formule de politeţe „domnule”, „doamnă”, „doamnelor şi domnilor”, de frica de a leza sensibilitatea altor religii, la modul în care va fi dezvoltată România între 2021 şi 2027.

„Avem o şansă enormă, o şansă pe care alte generaţii nu a avut-o. O dată să trăim într-o libertate deplină şi să avem la dispoziţie 80 de miliarde de euro pentru această dezvoltare”, a punctat Gheorghe Falcă, pentru care „orice carte este o călătorie a cititorului ghidată de gândurile și ideile autorului”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.