Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luminiţa Odobescu, convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe din Turcia, cu privire la situaţia de securitate din Israel

Inquam Photos / Octav Ganea
Luminita Odobescu

Ministrul afacerilor externe Luminiţa Odobescu a avut marţi, 31 octombrie 2023, o convorbire telefonică cu ministrul afacerilor externe al Republicii Turcia, Hakan Fidan, cei doi având un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, cu accent pe necesitatea asigurării furnizării de sprijin umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza, potrivit news.ro.

Potrivit MAE, a fost agreată realizarea unei coordonări sporite în vederea eliberării imediate şi necondiţionate a tuturor ostaticilor şi, respectiv, prevenirii riscului de escaladare a violenţelor în regiune.

Potrivit MAE, ”ministrul român a felicitat partea turcă cu prilejul aniversării centenarului Republicii Turcia, context în care a reconfirmat importanţa consolidării relaţiei bilaterale româno-turce bazate pe dialog politico-diplomatic consistent şi o cooperare substanţială pe palier economic, accentuând importanţa deosebită a Parteneriatului Strategic dintre România şi Republica Turcia”.

”Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la situaţia de securitate din Statul Israel şi Fâşia Gaza, cu accent pe necesitatea asigurării furnizării de sprijin umanitar pentru populaţia din Fâşia Gaza. Totodată, a fost agreată realizarea unei coordonări sporite în vederea eliberării imediate şi necondiţionate a tuturor ostaticilor şi, respectiv, prevenirii riscului de escaladare a violenţelor în regiune”, arată MInisterul de Externe.

De asemenea, cei doi demnitari au agreat menţinerea unei coordonări strânse pe aspectele de actualitate ale agendei internaţionale şi regionale, cu accent pe situaţia de securitate din Marea Neagră, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.