Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luminiţa Odobescu: Guvernul României va continua să furnizeze asistenţă umanitară pentru civilii din Gaza

Inquam Photos / Octav Ganea
Luminita Odobescu

Guvernul României va continua să furnizeze asistenţă umanitară pentru civilii din Gaza, iar asistenţa umanitară trebuie să aibă permisiunea de a intra în Gaza, a declarat ministrul român de externe Luminiţa Odobescu, luni, la sosirea la Consiliul Afaceri Externe (CAE).

"În ceea ce priveşte criza din Orientul Mijlociu, voi exprima preocupările noastre privind situaţia umanitară foarte disperată din Gaza. Civilii trebuie să fie protejaţi în conformitate cu legea umanitară internaţională şi guvernul României va continua să furnizeze asistenţă umanitară pentru civilii din Gaza, iar asistenţa umanitară trebuie să aibă permisiunea de a intra în Gaza", le-a spus Luminiţa Odobescu jurnaliştilor înainte de reuniunea miniştrilor de externe ai UE.

"În acelaşi timp, este foarte important, fac apel la eliberarea imediată a tuturor ostaticilor", a subliniat ea, referindu-se la israelienii aflaţi sub controlul Hamas încă de la momentul atacului combatanţilor islamişti de pe 7 octombrie 2023, din sudul Israelului, care a declanşat războiul din Fâşia Gaza.

Pe de altă parte, a pledat ea, "trebuie să ne continuăm munca împreună cu partenerii noştri - SUA, Regatul Unit - şi partenerii din regiune, pentru a relua procesul de pace din Orientul Mijlociu bazat pe soluţia celor două state".

Nu în ultimul rând, Odobescu a salutat lansarea, luni, a operaţiunii Uniunii Europene din Marea Roşie împotriva rebelilor houthi.

Miniştrii de externe ai UE au aprobat desfăşurarea unei misiuni navale a UE pentru a proteja transportul maritim din Marea Roşie de rebelii Houthi, informează dpa. Misiunea navală - numită Aspides, de la cuvântul grecesc "scut" - implică trimiterea de nave de război europene şi sisteme de avertizare timpurie aeriană la Marea Roşie, Golful Aden şi apele din jur.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.