Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luminiţele bradului din Rockefeller Center vor fi aprinse la 1 decembrie

Newsweek
Rockefeller Center luminite brad craciun new york

Impunătorul şi celebrul brad din Rockefeller Center, simbol al Crăciunului la New York, va sosi anul acesta din Maryland pentru ceremonia de aprindere a luminilor care va avea loc pe 1 decembrie, conform unei tradiţii care datează de 90 de ani, relatează vineri EFE.

Este vorba de un molid norvegian de 24,079 metri înălţime şi 14 metri lăţime ce cântăreşte 12 tone şi care, spre deosebire de brazii care au fost comandaţi în anii trecuţi din statele New York, Pennsylvania sau New Jersey, anul acesta a fost donat de o familie din Elkton, în Maryland, potrivit Agerpres.

Cel mai popular brad din New York va fi tăiat pe 11 noiembrie şi va ajunge în Rockefeller Center două zile mai târziu pentru a fi împodobit cu peste 50.000 de lumini şi cu vestita stea din cristale Swarovski, ce cântăreşte 408,23 de kilograme.

Bradul va putea fi admirat la Rockefeller Center până în primele zile ale lunii ianuarie.

Anul trecut, din cauza pandemiei, aprinderea luminilor a avut loc în prezenţa unu grup restrâns pe persoane.

În 1971, datorită tendinţei ecologice de a îngriji planeta şi resursele naturale, s-a decis reciclarea bradului, iar din 2007 se folosesc LED-uri pentru un consum mic de energie.

Primul pom de Crăciun din Rockefeller Center a fost instalat în 1931 de lucrători din construcţie care ridicau clădirea, iar prima ceremonie oficială de aprindere a bradului a avut loc în 1933.

În 1942 au fost instalaţi trei brazi împodobiţi cu globuri roşii, albe şi albastre pentru a susţine trupele care luptau în cel de-al Doilea Război Mondial. Brazii nu au fost ornaţi cu lumini din cauza reglementărilor impuse de conflictul armat.

Aceleaşi culori de globuri din 1942 au fost alese şi pentru pomul de Crăciun din 2001, în urma atentatelor de la 11 septembrie din acel an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.