Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luminițele feerice și căsuțele de basm, în topul atracțiilor de Crăciun la Craiova

Facebook
luminite Craciun targ Craiova iluminat festiv

Beculețele de sărbătoare s-au aprins în centrul orașului, iar îngerașii și LED-urile întregesc atmosfera de poveste.

Centrul Craiovei miroase a scorțișoară și turtă dulce. Au început evenimentele din seria „Lumi magice”, iar orașul a îmbrăcat straie de poveste. Bradul împodobit, renii, îngerașii, ghirlandele și perdelele luminoase ne îmbie să intrăm în spiritul sărbătorilor.

Și în acest an, căsuțele pictate sunt una dintre principalele atracții. Ele își așteaptă clienții cu toate bunătățile pentru masa de sărbătoare și cu deserturi create după rețete vechi și noi, ca de exemplu mere caramelizate, vată de zahăr și cozonac. La căsuțe se vând și produse handmade, inclusiv bijuterii personalizate, globuri pictate, vase tradiționale și alte cadouri unicat.

Pentru a evita aglomerația, serbările de Crăciun sunt organizate în mai multe locuri din oraș, printre care Parcul Nicolae Romanescu și Piețele Frații Buzești, Mihai Viteazul și William Shakespeare. Pe scena amplasată în Piața Frații Buzești vor fi spectacole în fiecare zi de vineri, sâmbătă și duminică, iar printre cei care ne vor încălzi sufletele se numără artiști ai mai multor instituții de cultură din județul Dolj.

Crăciunul este, în primul rând, o sărbătoare a copiilor. Pentru ei există o serie întreagă de activități, inclusiv un atelier al lui moș Crăciun. Cei mici se pot da în carusel, pot intra la patinoar în Piața Mihai Viteazul sau pot participa la jocuri interactive în Piața William Shakespeare. Tot aici, pentru părinți și adolescenți va exista o zonă street food cu preparate urbane.

Evenimentele din seria „Lumi Magice” vor ține până după Revelion. Ele se desfășoară în condiții speciale, astfel că toți craiovenii sunt invitați să poarte mască. Pentru acces în zona scenei este necesară prezentarea certificatului verde.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.