Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luna mai este dedicată rugăciunii: inițiativă dorită de papa Francisc

vaticannews
papa francisc cruce

În luna mai, dedicată Sfintei Fecioare Maria, în sanctuare mariane din întreaga lume se vor înălţa rugăciuni pentru sfârşitul pandemiei. În fiecare zi, la ora 18, se va recita rugăciunea Rozariului. Această iniţiativă de rugăciune a fost dorită de papa Francisc, Pontiful va începe şi va încheia această iniţiativă, în prima zi respectiv în ultima zi a lunii mai, scrie vaticannews.va.

Cetatea Vaticanului – A. Mărtinaş

22 aprilie 2021 – Vatican News. Au fost alese treizeci de sanctuare mariane din întreaga lume – reprezentative pentru toate celelalte – unde se va recita rugăciunea Rozariului în fiecare din zilele lunii mai, dedicată Sfintei Fecioare Maria. Născută din dorinţa intensă a papei Francisc, această iniţiativă spirituală este promovată de Consiliul pontifical pentru noua evanghelizare. Iniţiativa va implica în mod special şi celelalte sanctuare din lume, pentru ca acestea să devină promotore ale recitării rugăciunii Rozariului în rândul credincioşilor, al familiilor şi al comunităţilor.

Luna mariană va fi deschisă de papa Francisc pe 1 mai şi va fi încheiată tot de pontif, pe 31 mai. Recitarea Rozariului în cele 30 de sanctuare va fi transmisă zilnic, în direct, pe canalele de radio şi televiziune ale Sfântului Scaun, la ora 18.

Amintim că, începând din 17 aprilie, a fost reluată recitarea Rozariului în bazilica San Pietro, condusă de cardinalul Angelo Comastri, vicar emerit al papei pentru Statul Cetăţii Vaticanului. Şi această iniţiativă de rugăciune este legată de pandemia de coronavirus, iniţiativa începând în luna martie 2020, în timpul primului val al pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.