Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Luna trecută a fost înregistrat cel mai mare procentaj de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul copiilor, în județul Neamț

adevarul.ro
virus covid delta

În luna august a fost înregistrat în Neamţ cel mai mare procentaj de infectare cu SARS-CoV-2 în rândul copiilor de la debutul pandemiei, potrivit unui comunicat al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) transmis sâmbătă AGERPRES.

Luna trecută au fost confirmate cu COVID-19 411 persoane din Neamţ, din care 46 au fost copii, reprezentând 11% din totalul cazurilor.

"În ultimele şapte zile, au fost înregistrate 223 cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din care 28 copii. 23 persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19, cu schema completă. Au fost confirmate opt cazuri noi cu varianta Delta - un bărbat şi şapte femei cu vârste peste 18 ani. Nici una dintre persoane nu este venită din străinătate", se arată în comunicatul DSP Neamţ.

În prezent, 98 de persoane confirmate COVID-19, din care trei copii, sunt internate în spitalele din judeţ. Şase dintre acestea sunt internate în secţiile ATI, potrivit Agerpres.ro.

În ultima săptămână, DSP Neamţ a confirmat 12 focare de COVID-19, unul dintre acestea fiind în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, unde au fost confirmaţi pozitiv şapte pacienţi, dar şi patru asistente.

De la începutul pandemiei, în Neamţ au fost înregistrate 19.560 de cazuri de COVID-19 şi 99 de cazuri de reinfectare cu SARS-Cov-2. De asemenea, au fost raportate 779 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.