Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lunetista vânată din 2014 de armata ucraineană a fost capturată: 'Baghera', o fostă handabalistă din Serbia, a luptat alături de separatiștii pro-ruși în Donbas

Foto Facebook
baghera lunetista capturata armata ucraina

Lunetistă vânată din 2014 de armata ucraineană a fost capturată:.'Baghera', o fostă handabalistă de origine sârbă, a luptat alături de separatiștii pro-ruși din Donbas

Armata ucraineană a capturat o lunetistă din forțele armate ale așa-ziselor „republici populare” Donețk și Lugansk, care a fost implicată în războiul împotriva Ucrainei încă din 2014, a anunțat agenția de presă a Ministerului ucrainean al apărării, ArmyInform. „Baghera” e de origine sârbă și ar fi omorât cel puțin 40 de ucraineni, inclusiv civili.

Unii voluntari susțin că Baghera ar fi ucis „cel puțin 40 de ucraineni, inclusiv civili”, spune ArmyInform. Unul dintre ei, Vlad Ivanov, susține că luptătoarea era rănită în momentul în care a fost capturată și a primit asistență medicală, transmite 24/7 News Bulletin.

Conform serviciilor ucrainene de informații, Baghera făcea parte din „miliția populară” din Donețk încă din anul 2014, anul în care Federația Rusă a anexat ilegal Peninsula Crimeea, iar în estul Ucrainei a izbucnit războiul între trupele Kievului și separatiștii susținuți de Moscova.

Femeia susține că a fost abandonată pe câmpul de luptă. „M-au abandonat. Știind că sunt rănită și având oportunitatea de a mă lua de acolo, au decis să mă lase, sperând că voi muri”, ar fi declarat ea.

Baghera, alias Irina Starikova, ar fi în realitate o fostă handbalistă din Serbia, pe numele ei real Daniela Lazovic, care avea un istoric infracțional în țara sa de origine. Pentru o vreme ar fi fost călugăriță în Gornji Milanovac, însă ulterior ar fi trecut la trafic de droguri, s-ar fi convertit la Islam, iar în 2014 a ajuns în Ucraina și s-a alăturat rebelilor pro-ruși din regiunea Donbas.

Ea a fost vânată de armata ucraineană și de serviciile secrete din 2014, după ce a fost acuzată că a omorât prizonieri ucraineni ce fuseseră capturați de forțele separatiste, anunță b1tv.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.