Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lungmetrajul 'Las niñas', regizat de Pilar Palomero, a câștigat marele premiu la Festivalul de Film din Málaga

mediafax.ro
film

Lungmetrajul „Las niñas”, în care regizoarea Pilar Palomero spune povestea fetelor din generaţia spaniolă a anilor 1990, a fost desemnat, sâmbătă, marele câştigător al celei de-a 23-a ediţii a Festivalului de Film din Málaga.

Protagonista filmului este Andrea Fandos, care interpretează rolul Celia, iar Natalia de Molina („Quién te cantará”, „Vivir es fácil con los ojos cerrados”) joacă rolul mamei ei, potrivit news.ro.

Citește și: SURSE Cine l-ar putea înlocui pe Liviu Vasilescu la șefia Poliției Române

Celia este o fată în vârstă de 11 ani, care învaţă la o şcoală catolică din Zaragoza şi trăieşte cu mama ei. Brisa, o nouă colegă, venită din Barcelona, o împinge într-o nouă etapă a vieţii: adolescenţa. În această călătorie, în Spania începutului anilor 1990, Celia descoperă că viaţa este alcătuită din multe adevăruri şi din câteva minciuni.

Marele premiu, Biznaga de Oro, are o valoare de 12.000 de euro. Lungmetrajul s-a impus şi la categoria „cea mai bună imagine” (Daniela Cajías).

Au mai fost acordate, de juriul format din Álvaro Brechner, Adelfa Calvo, Álvaro Cervantes, Chus Gutiérrez şi Pablo Remón, premii pentru cel mai bun film iberoamerican (12.000 de euro) - „Blanco de verano” (Mexic), regizat de Rodrigo Ruiz Patterson, pentru „cea mai bună regie” - Arturo Ripstein, pentru „El diablo entre las piernas”, pentru „cea mai bună actriţă” - ex aequo - Kiti Mánver, pentru „El inconveniente”, şi Regina Casé, pentru „Três Veroes/ Tres veranos”, pentru „cel mai bun actor” - ex aequo - Alberto Ammann şi Pablo Echarri, pentru „El silencio del cazador”, pentru „cea mai bună actriţă în rol secundar” - Nathalie Poza, pentru „La boda de Rosa”, şi pentru „cel mai bun actor în rol secundar” - Fabián Corres, pentru „Blanco de verano”.

Citește și: Cozmin Gușă – jocul și mizele reale ale moțiunii: PNL și PSD vor forma, după alegeri, un Guvern de criză

Premiul special al juriului a revenit peliculei „La boda de Rosa”, de Icíar Bollaín, care a deschis festivalul.

Cel mai bun scenariu a fost ales al lui Rodrigo Ruiz Patterson şi Raúl Sebastián Quintanilla - „Blanco de verano”.

Pentru muzică a fost premiat Pascal Gaigne, pentru „Malpaso”, iar pentru montaj, Paula Rupolo, pentru „El silencio del cazador”.

Premiul special al criticii a mers la „Três Veroes/ Tres veranos”, regizat de Sandra Kogut.

Ediţia de anul acesta a festivalului s-a desfăşurat în oraşul andaluz, cu proiecţii şi invitaţi, prezentări şi dezbateri, cu respectarea strictă a măsurilor sanitare impuse de autorităţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.