Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lungmetrajul 'The Favourite' este lider în topul nominalizărilor la Critics' Choice Awards 2019

variety.com
the favourite film

Lungmetrajul "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, este, cu 14 selecții, lider în topul nominalizărilor la Critics' Choice Awards 2019, inclusiv în categoriile "cel mai bun film", "cel mai bun regizor" și "cea mai bună distribuție", potrivit variety.com, scrie Mediafax.

În plus, starurile acestui film, Olivia Colman, Emma Stone și Rachel Weisz, au fost nominalizate în categoriile dedicate interpretării, iar Deborah Davis și Tony McNamara au primit o nominalizare în categoria "cel mai bun scenariu".

În topul nominalizărilor urmează "Black Panther", de Ryan Coogler, cu 12, inclusiv la premiile pentru cel mai bun film, cea mai bună distribuție, cel mai bun scenariu adaptat (Ryan Coogler și Joe Robert Cole) și cel mai bun actor în rol secundar, Michael B. Jordan.

"First Man" a primit zece nominalizări, în timp ce "Mary Poppins Returns", "A Star Is Born" și "Vice" a primit nouă, "Roma", opt, "Green Book", șapte.

Toate aceste filme concurează pentru premiul criticilor pentru cel mai bun lungmetraj, alături de "BlacKkKlansman" și "If Beale Street Could Talk".

În afară de "The Favourite" și "Black Panther", au mai fost nominalizate la premiul pentru cea mai bună distribuție "Crazy Rich Asians", "Vice" și "Widows".

Citește și: Clare Waight Keller a primit premiul pentru cel mai bun stilist britanic al anului de la Meghan Markle

Câțiva nominalizați ar putea pleca acasă cu mai multe trofee. Alfonso Cuaron a fost nominalizat, pentru munca sa la "Roma", la premiile pentru cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu original, cea mai bună imagine și cel mai bun montaj.

Totodată, Bradley Cooper a fost nominalizat pentru regia filmului "A Star Is Born", pentru cel mai bun scenariu adaptat, dar și în categoria dedicată rolurilor principale masculine.

În categoriile dedicate televiziunii, HBO și Netflix au primit câte 20 de nominalizări, fiind urmate în top de FX, cu 16, Amazon, cu 12, și NBC, cu 11.

Producțiile FX "The Americans" și "The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story" și Showtime "Escape at Dannemora" au primit câte cinci nominalizări.

"The Americans" concurează la premiul pentru cel mai bun serial-dramă cu "Better Call Saul", "The Good Fight", "Homecoming", "Killing Eve", "My Brilliant Friend", "Pose", "Succession", în timp ce premiul pentru cel mai bun serial de comedie este disputat de "Atlanta", "Barry", "The Good Place", "The Kominsky Method", "The Marvelous Mrs. Maisel", "The Middle", "One Day at a Time", "Schitt’s Creek".

Cea de-a 24-a ediție a galei premiilor decernate de The Broadcast Film Critics Association și de The Broadcast Television Journalists Association va avea loc pe 13 ianuarie 2019.

Din punct de vedere statistic, aceste premii sunt considerate indicatorii cu cel mai mare nivel de acuratețe în ceea ce privește nominalizările la premiile Oscar, care, anul viitor, vor fi anunțate pe 22 ianuarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.