Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupta pentru putere la Kremlin: Motivul pentru care Putin nu-i poate demite pe Șoigu și Gherasimov (UNIAN)

Nezavisimaia Gazeta
Putin Soigu

Vadim Denisenko, unul dintre consilierii ministrului ucrainean de interne, consideră că, după explozia de pe Podul Crimeii şi după eşecul armatei ruse pe front, președintele Vladimir Putin nu a putut să-i demită pe ministrul apărării, Serghei Șoigu, și pe șeful Statului Major General, Valeri Gherasimov, deoarece îi este frică de o preluare completă a puterii de către Serviciul Federal de Securitate (FSB), notează Rador citțnd UNIAN.

"Toată lumea aștepta o schimbare în conducerea Ministerului rus al Apărării, cel puțin în cazul lui Gherasimov. Lui Putin i-a fost teamă să-l schimbe atât pe Șoigu, cât și pe Gherasimov, pentru că îi sunt oameni foarte apropiați. Îi este frică de o consolidare a FSB-ului, pentru că înțelege că loviturile de stat sunt efectuate de militari sau de serviciile speciale" - este convins Denisenko.

Potrivit acestuia, Vladimir Putin a decis să facă remanieri și să-l schimbe pe șeful "operațiunii militare" desfăşurate pe teritoriul Ucrainei.

"Existau aşteptări ca Putin să înlăture conducerea de vârf a Ministerului Apărării. Nu a vrut să facă asta, pentru că vrea să menţină un statu quo. Îi era frică să facă ceva radical în legătură cu structura de putere din jurul său. Acesta nu creează concurență, ci încearcă să nu permită consolidarea unuia dintre grupuri. Îi este frică de o preluare completă a puterii de către FSB, pentru că, astfel, Putin ar rămâne fără o stare de echilibru față de aceştia, fiindcă ştie că el însuşi a ieşit de acolo. Înțelege perfect de ce sunt capabili" - a explicat consilierul ministrului ucrainean de interne.

Amintim că pe canale ruseşti de Telegram au apărut recent informaţii potrivit cărora ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, şi-ar fi dat demisia. Până la acest moment, nu există nicio confirmare oficială din partea autorităților ruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.