Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO – Luptătorii români au străpuns linia frontului și au intrat în Rusia: 'O să continuăm!'

grupul getica

Luptătorii români din grupul Getica au reușit să străpungă linia de apărare și au intrat în Rusia. Operațiunea a avut loc în urmă cu câteva zile, iar despre ea a vorbit inclusiv președintele rus Vladimir Putin.

Grupul de români Getica luptă alături de alte grupuri împotriva Rusiei. Zilele trecute au dat o lovitură importantă, prin practic cucerirea zonelor rusești.

Grupul Getica a postat imagini din cadrul intervenției. „Aici suntem în Rusia, băieți. Atenție la drone! Distanță, distanță între voi”, se aude pe înregistrarea video de pe câmpul de luptă.

Alături de cine luptă?

Grupul Getica luptă în Ucraina alături de „Legiunea Rusia Liberă, Batalionul Siberian, Corpurile de Voluntari Rusi, ceceni din Itchkeria, frati liberi din Belarus, Georgia si multi alti "lupi" din padurile lumii libere”, au declarat aceștia.

„Federatia Dusa a declarat ca stie de noi, ca ne urmareste, ca ne cauta. Era si cazul sa avem o confirmare ca ceea ce facem este bine, este eficient, ca incomodam inamicul. Vestea buna este ca si noi ii cautam pe ei. Deceptia este un element al spatiului informativ si de lupta care induce confuzie si nesiguranta in randurile inamicului. Asa ca atunci cand noi primeam echipe de presa la Mykolaiv si dadeam impresia ca nu facem prea mult pentru efortul de razboi, in fundal pregateam o operatiune vasta, impreuna cu camarazii din Legiunea Rusia Libera, Batalionul Siberian, Corpurile de Voluntari Rusi, ceceni din Itchkeria, frati liberi din Belarus, Georgia si multi alti "lupi" din padurile lumii libere. Cu un simt adanc al responsabilitatii civice, am incercat sa ne predam si sa dam curs acelor mandate de cautare emise de Federatia Dusa. Am facut incursiuni in satele lor de frontiera dar nu am gasit sectii de politie functionale, nu am gasit autoritati. Rusia este pregatita de razboi nuclear dar nu este in stare sa isi protejeze frontierele terestre cu un stat cu care se afla in razboi.

Idiotii utili autohtoni ai Kremlinului guita in continu propaganda otravita a Federatiei. Dar de data asta Impreriul nu contra-ataca, imperiul se apara. Se apara dezordonat, panicat, in haos. Le-am servit propria reteta a pamantului parjolit, la ei in ograda si se pare ca nu au stomac sa o digere. O sa continuam sa le-o servim!”, au declarat reprezentanții Getica.

Ordinul lui Vladimir Putin

Vladimir Putin a cerut Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) "pedepsirea" combatanţilor pro-ucraineni care desfăşoară incursiuni armate pe teritoriul rus la frontiera ucraineană.

Liderul de la Kremlin a cerut marţi Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB) "pedepsirea" acestor combatanţi, pe care i-a calificat drept "gunoaie" şi "trădători". "Nu trebuie să uităm cine sunt ei, să-i identificăm pe nume. Îi vom pedepsi în mod imprescriptibil, oriunde s-ar găsi", a indicat Putin într-un discurs susţinut în faţa responsabililor FSB.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a cerut Serviciului Federal de Securitate (FSB) să intensifice activitatea antiterorism, deoarece "inamicul este puternic și periculos". "Cer FSB ca, împreună cu alte servicii de informații și organe de ordine, sub coordonarea Comitetului Național Antiterorism, să intensifice serios activitatea antiterorism în toate domeniile, înțelegând că avem de-a face cu un inamic puternic și periculos, în al cărui arsenal cuprinde capacități informaţionale, tehnice și financiare largi" - a spus șeful statului rus în timpul şedinţei Colegiului FSB, relatează Rador Radio România.

"Le cunoaștem capacitățile în toate aceste domenii, inclusiv metodele activităţii de informații și metodele teroriste" - a spus Vladimir Putin.

În opinia sa, "este suficient să ne amintim de exploziile asupra "Nord Stream" din Marea Baltică". "Sunt în stare de orice" - a descris liderul rus acțiunile Occidentului. Președintele rus a subliniat că "la un moment dat, Occidentul a folosit în mod activ diferite tipuri de grupuri teroriste radicale transfrontaliere în interesele sale, inclusiv încurajând agresiunea lor împotriva Rusiei".

Încercările de subminare a dezvoltării Federației Ruse necesită o muncă consecventă și sistematică, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în timpul ședinței lărgite a Colegiului Serviciului Federal de Securitate. "Provocările pe care le întâmpinăm, încercările de subminare a dezvoltării noastre ne impun o muncă sistematică și consecventă în toate direcțiile - în economie, tehnologii, cultură, sfera socială, în consolidarea instituțiilor noastre de stat și sociale", a arătat Putin.

Vezi și: Cine sunt 'Romanian Battle Group Getica', soldații români care luptă în Ucraina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.