Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte crâncene de stradă în Mariupol: trupele speciale ruse alături de milițiile pro-ruse au intrat în oraș

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Lupte grele se dau în ultimele zile la Mariuopol. În ultimele ore pentru a străpunge apărarea pe mai multe cercuri a ucrainenilor armata rusă a întreprins unele din cele mai violente bombardamente de la începutul ostilitățile (s-a vorbit inclusiv de crime de război), iar în ultimele ore a intrat în acțiune infanteria! Fiecare stradă și fiecare piață e avută în vizor, luptele la sol fiind extrem de violente. Rusia susține că a reușit să pătrundă în oraș, iar estimările arată că va cădea în mâna Moscovei până la finalul acestei săptămâni.

Orașul este în aceste momente aproape gol, asta pentru că populația a fost evacuată în mare parte în zilele trecute.

În luptele de la Mariupol au intervenit și temuții luptători ceceni, care atacă trupele ucrainene. Luptătorii ceceni din Mariupol au spart apărarea uzinei metalurgice Azovstal, unde s-au stabilit oamenii din gruparea Azov, pe care rușii îi numesc fasciști care ar avea în stăpânire orașul.

Au fost lupte grele și la teatrul din oraș. Peste 1.000 de femei și copii se află în adăpostul de bombe din teatrul Mariupol, a declarat un deputat de la Mariupol. Teatrul a fost atacat de ruși, iar numărul victimelor este necunoscut, informează BBC.

Deputatul Dmytro Gurin, ai cărui părinți sunt prinși în oraș, a declarat pentru BBC: „Clădirea [teatrului] este distrusă, avem peste 1.000 de femei și copii în adăpostul anti-bombă, la subsol. Cu câteva minute în urmă am avut o informație că adăpostul anti-bombă a supraviețuit și oamenii de acolo au supraviețuit. Nu știm încă dacă avem oameni răniți sau uciși. Dar se pare că cei mai mulți dintre ei au supraviețuit și sunt în regulă”.

Vezi și: Rusia: 'O soluție cu forța în Ucraina ar fi putut fi evitată. Dar a fost vina SUA că Ucraina a fost pompată cu arme care au căzut în mâinile naționaliștilor'

Oficialii ucraineni spun că speră să deschidă nouă „coridoare umanitare” din mai multe orașe din întreaga țară, inclusiv din orașul asediat Mariupol din sud-est. Viceprim-ministrul Iryna Vereshchuk spune că guvernul speră, de asemenea, să deschidă rute în cursul zilei de astăzi. Mișcarea vine la o zi după ce președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că forțele ruse au vizat în mod deliberat un teatru din Mariupol în care sute de oameni se adăposteau de bombardamente.

Rusia estimează cucerirea Mariuopolului până la finalul acestei săptămâni. Astfel de termene limită trebuie luate cu beneficiu de inventar, dat fiind faptul că rușii au mai dat astfel de termene cu privire la Mariuopol

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.