Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte crâncene la Bahmut: Rușii și-au intensificat atacurile și folosesc atacuri aeriene și artilerie grea

BBC News
Bahmut razboi ucraina

Forţele ruse şi-au intensificat utilizarea artileriei grele şi a raidurilor aeriene asupra oraşului ucrainean devastat Bahmut, a declarat marţi comandantul forţelor terestre ucrainene. Luptele din Bahmut şi din jurul acestuia au fost epicentrul războiului din Ucraina în ultimele luni, relatează Reuters, potrivit RADOR.

"În prezent, inamicul şi-a sporit activitatea artileriei grele şi numărul de atacuri aeriene, transformând oraşul în ruine", a declaral generalul Oleksandr Sirski. El a afirmat că Rusia, care şi-a început invazia Ucrainei în februarie 2022, rămâne decisă să cucerească Bahmut "cu orice preţ", dar că aceasta suferă pierderi semnificative în lupta pentru oraş.

Reuters nu a putut confirma situaţia luptelor în oraş. Rusia susţine că forţele ucrainene au suferit, de asemenea, pierderi masive în Bahmut. Oraşul, care avea o populaţie de aproximativ 70.000 de locuitori, a fost ţinta ofensivei ruseşti în această iarnă. Rusia a obţinut victorii minore în oraş, în ciuda luptelor terestre de o intensitate nemaivăzută în Europa de la Al Doilea Război Mondial.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.