Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte dure lângă Damasc! Trupele guvernamentale înaintează în inima rebeliunii islamiste / VIDEO

SANA
goutha orientala

Balanța războiului civil din Siria pare să se încline definitiv în favoarea forțelor guvernamentale sprijinite de forțe ruse, iraniene, palestiniene și Hezbollah. Fortele pro-guvernamentale sunt pe val in estul capitalei Damasc dupa ce au reusit ieri sa elibereze bastioanele islamiste Bazinah , Zabdeen si Deyr Al-Assafir .

Cei din Brigada 102 Garzi Republicane , Hezbollah , Fortele de Aparare Nationala si Armata pentru eliberarea Palestinei i-au fortat pe islamistii din Opozitia Siriana ( Jaysh Al Islam , Jabhat Al Nusra si FSA ) sa se retraga spre nord pentru a nu fii prins in incercuire.

Citește și: Daniel Craig a refuzat 100 de milioane de euro pentru a fi iar James Bond: Cine ar putea fi alesul

Deyr Al-assafir , Zabdeen si Bazinah au servic ca bastioane ale islamistilor inca din 2012 cand au fost cucerite de acestia . Interesant este faptul ca fortele pro-guvernamentale au fost in masura sa elibereze aceste localitati fara sprijin din partea aviatiei Siriene care nu a mai bombardat pozitiile islamistilor in Ghouta de Est de 2 zile , concentranduse mai mult pe alte zone cum ar fi Deir Ez Zor sau Palmyra.

Un alt factor care a facilitat avansul fortelor pro-guvernamentale a fost si razboiul inter-islamist.. Practic Jaysh Al Islam , Jabhat Al Nusra si FSA s-au luptat intre ele in timp ce incercau sa faca front comun impotriva fortelor pro-guvernamentale.

Citește și: După X Factor urmează SexFactor: Noul talent-show porno lansat de americani / VIDEO

Dupa aceasta infrangere usturatoare , relatiile dintre Jaysh Al Islam , FSA si Jabhat Al Nusra s-au stricat si mai tare ,liderii gruparilor acuzanduse unii pe altii de tradare si colaborare cu guvernul.

Teroristii islamisti din Ghouta de Est sunt incercuiti intr-o punga mare si sansa lor e doar o predare negociata sau lupta pana la unul! Cel mai probabil fortele pro-guvernamentale vor continua sa avanseze pentru a anihila definitiv islamistii prinsi in aceasta punga .

Citește și: VIDEO De acum poți să știi ce îți spune pisica ta: A fost inventată zgarda ce traduce mieunatul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.