Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele în centrul Siriei. Forțele guvernamentale câștigă teren

armata siria

Cele mai grele luptele dintre forţele regimului sirian şi insurgenţi de la începutul intervenţiei ruse cu 13 zile în urmă se dădeau luni în centrul Siriei, a indicat Observatorul pentru drepturile omului sirian (OSDO), citat de AFP. 

Forţele regimului sirian au preluat controlul asupra unei zone de la sud de Kafar Nabouda, în timp ce aviaţia rusă a desfăşurat circa 20 de raiduri asupra acestei localităţi începând de luni dimineaţă, a afirmat Rami Abdel Rahmane, directorul OSDO, o organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra. 

'Acestea sunt cele mai violente lupte de la începutul intervenţiei ruse în Siria la 30 septembrie şi există zeci de morţi în rândul beligernaţilor', a indicat el, adăugând că oraşul este un fief al Frontului Al-Nosra, braţul armat al filialei siriene a Al Qaida. 

Cucerirea Kafar Nabouda, care număra 15.000 de locuitori înaintea începerii revoltei în martie 2011, este esenţială pentru regim dacă vrea să avanseze spre Khan Cheikhoun, un oraş strategic pe autostrada internaţională între Damasc şi Alep. 

Khan Cheikhoun, un oraş cu 55.000 de locuitori în sudul provinciei Idlib, se află în mâinile rebelilor din mai 2014. 

Armata siriană a preluat controlul duminică asupra localităţii Sukaik, în partea de nord a provinciei Hama, după confruntări cu Frontul Al-Nosra, braţul armat al filialei siriene a reţelei Al Qaida, potrivit Sana. 

Forţele armate siriene au început joi o ofensivă în provinciile Hama şi Latakia, cu sprijinul aviaţiei ruse, reuşind să-i facă pe islamişti să-şi abandoneze o serie de poziţii. 

În genere, aviaţia rusă a efectuat 55 de raiduri aeriene, de la baza aeriană Hmeymim, şi a bombardat 53 de ţinte ale Statului Islamic în Siria, în ultimele 24 de ore, distrugând o tabără de antrenament şi o altă poziţie a combatanţilor SI, indicat purtătorul de cuvânt al armate ruse, generalul Igor Konaşenko, citat de RIA Novosti. 

Atacurile aeriene au vizat poziţii ale Statului Islamic în provinciile Homs, Hama, Idlib, Latakia, a precizat acelaşi purtător de cuvânt al armatei ruse, indicând că în respectivele raiduri au fost implicate avioane de atac Su-24M, Su-25SM şi Su-34.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.