Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele în desfășurare: armata israeliană a preluat controlul în nordul Gaza (IDF)

YouTube
gaza

Lupte grele în desfășurare: armata israeliană a preluat controlul în nordul Gaza (IDF)

Potrivit ultimelor informaţii, gruparea palestiniană Hamas a pierdut controlul în nordul Gaza, a anunţat un purtător de cuvânt al forţelor israeliene (IDF), relatează Rador Radio România. Purtătorul de cuvânt al IDF a mai spus că nu vor fi în Gaza încetări ale focului, dar vor fi permise pauze umanitare.

Purtătorul de cuvânt al IDF, contraamiralul Daniel Hagari, spune că armata a provocat daune semnificative forțelor aeriene și navale ale  Hamas. „Continuăm să intensificăm atacul în orașul Gaza și să zădărnicim puțurile de tunel adiacente siturilor civile”, spune Hagari. „Am lovit puternic echipamentele aeriene și navale ale Hamas, care plănuiau atacuri strategice.”

Hagari mai spune că aproximativ 50.000 de locuitori din Gaza au fost evacuați miercuri din nordul Fâșiei Gaza spre sud printr-un coridor umanitar pe care IDF l-au deschis timp de câteva ore: „Conducerea lui Hamas nu mai este în control”, spune el. „Astăzi am văzut 50.000 de locuitori din Gaza îndreptându-se spre sud, ei înțeleg că Hamas a pierdut controlul.” El spune că în prezent nu există o încetare a focului, ci doar potențiale „pauze umanitare” care să permită evacuarea populației civile.

Hagari actualizează numărul de ostatici confirmați din Fâșia Gaza la 239, în scădere de la 240. El spune că numărul nu este definitiv, deoarece armata investighează noi informații, inclusiv identificarea cadavrelor persoanelor dispărute.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.