Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele în estul Ucrainei: harta războiului din această dimineață arată punctele slabe ale Moscovei și Kievului; sunt raportați 136 de morți

BBC
harta, razboi 1 martie 2022

Orașele din prima linie Harkov, Sumy și Mariupol încă rezistă împotriva invaziei ruse. Harkovul a fost supus unui atac deosebit de puternic, mai ales în ultimele ore, pe fondul unor informații potrivit cărora parașutiștii se luptă în prezent cu soldații ucraineni la un spital militar regional, informează BBC.

Armata rusă pare să fi cucerit centrul Hersonului, un oraș important din punct de vedere strategic la nord de peninsula Crimeea. Crimeea este deținută de Rusia de la anexare în 2014.

Potrivit agenţiei de presă Ukrinform, în oraşul Herson, din sudul Ucrainei, tancurile ruseşti au tras asupra birourilor Serviciului de informaţii ucrainean SBU.

Anton Heraşcenko, consilier în cadrul Ministerului de Interne ucrainean, a evocat victime multiple în rândul civililor şi a spus că populaţia din Herson îşi apără oraşul folosind sticle incendiare. Conform presei locale, oraşul este încercuit de forţele inamice.

Agenţia de presă UNIAN a informat că, în timpul confruntărilor, armata ucraineană a capturat şase tancuri ruseşti 5-80BWM.

Capitala ucraineană Kiev a intrat marți sub focul de rachete, cu un memorial al Holocaustului și o clinică de maternitate lovite la câteva ore după ce armata rusă a avertizat cu privire la „lovituri de înaltă precizie” și le-a spus civililor din apropiere să fugă. Rachetele au scos și echipamentele de difuzare, stârnind temeri că Rusia încearcă să elimine infrastructura de comunicații a orașului, transmite CNN.

ONU a spus că cel puțin 136 de persoane, inclusiv 13 copii, au fost ucise în Ucraina de la începutul invaziei, deși numărul adevărat este probabil mult mai mare. Ministerul de Interne al Ucrainei a raportat duminică cifre mai mari, spunând că 352 de civili au murit și 1.684 au fost răniți de la invazia rusă.

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.