Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Lupte grele în Ucraina: rușii încearcă să-i prindă pe ucraineni într-un 'clește' - HARTĂ

hartă ruși

Rușii vor să pună mâna pe estul Ucrainei cu orice preț. În acest sens pare tot mai mult că aplică tactica „cleștelui”, tocmai pentru pune mâna atât pe teritoriile dorite, cât și pe soldați.

Potirivt unor informații promovate de surse rusești armata rusă estimează că în 10-15 zile planul de a pune mâna pe Donbas o să fie dus la îndeplinire.

Informația este cu atât mai importantă cu cât și Institutul pentru Studierea Războiului explica tactica rușilor în ultimul raport publicat.

Specialiștii militari de la institut arătau că forțele rusești au acordat prioritate avansurilor la est și la vest de Popasna pentru a tăia liniile de comunicații terestre ucrainene la sud-vest de Severodonetsk și pentru a finaliza eforturile de încercuire în regiunea Luhansk.

În acest sens, și după cum spun și rușii cam așa o să se și întâmple, este posibil ca forțele rusești să înceapă bătălia de la Severodonetsk înainte de a tăia complet liniile de comunicare la sol (GLOC-uri) ucrainene la sud-vest și nord-vest de Severodonetsk.

Iată ce mai precizau reprezentanții Institutului pentru Studierea Războului despre conflictul din zonă și eventuala strategie a rușilor:

„Eforturile rusești de a izola Severodonetsk și Lysychansk s-ar putea să nu fie bine sincronizate în timp și spațiu cu un iminent asalt rusesc direct asupra Severdonetsk, deși este prea devreme pentru a spune. Rușii sunt probabil la câteva zile distanță de a tăia chiar și GLOC-urile către Severdonetsk și Lysychansk, iar întreruperea acestor GLOC-uri ar dura probabil ceva timp până când capacitatea apărătorilor orașelor de a continua lupta va fi afectată. Cu toate acestea, intensitatea artileriei rusești și a atacurilor aeriene, combinată cu masarea forțelor rusești atrase din alte părți ale teatrului de operațiuni pentru asaltul asupra Severodonetsk, sugerează că asaltul ar putea fi lansat înainte ca GLOC-urile să fi fost tăiate sau înainte ca întreruperea lor să aibă un efect material. Demersul de a tăia GLOC-urile ar putea fi, de asemenea, un efort de a crea un inel de încercuire exterior, totuși, pentru a împiedica forțele ucrainene să încerce să consolideze Severodonetsk în timp ce este atacat sau să îl elibereze dacă este izolat sau cade.”

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.